Grove pizzaboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grove pizzaboller

Når verken tiden eller kreativiteten er all verden på morgenkvisten og du har lyst til å sende med poden (stor eller liten) litt ekstra godt i matpakken, er det kjekt å finne ting i fryseboksen. Ulike former for pizzaboller eller ulike innbakte brød er helt ypperlige å fryse ned når de er nybakte, for så å la komme frem i dagslyset igjen på en skoledag. Når jeg legger brød som dette i matpakken, bruker jeg å tine dem litt i stekeovnen først – for å fjerne frostsmaken. Det spiller ingen rolle om de blir gjennomtinet hvis de allikevel skal ligge i matboksen noen timer.

I oppskriften på bildet bruker jeg ost og skinke som fyll. Her kan du selvfølgelig variere etter egen smak. En god pesto med små cherrytomater og kanskje noen basilikumblad er også et forslag.

Bare så det er sagt: Jeg spiser disse småbrødene også gjerne til både middag og kvelds!

Grove pizzaboller

Småbrød med ost og skinke
16 småbrød

625 g hvetemel
300 g fint sammalt hvetemel
100 g grovt sammalt hvetemel
1 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
3 dl melk, 37 grader
4 dl vann, 37 grader
½ dl olivenolje

Fyll
1 boks (4 dl) knuste hermetiske tomater
2 ts sukker
1 ts salt
pepper
1 ts tørket oregano
1 ss balsamicoeddik
250 g skinke
250 g hvit ost

Deigen skal forheve i 45 minutter og etterheve i 30 minutter
Stekes på 240 grader i 13-15 minutter
Kle 2 stekebrett med bakepapir

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle inklusive tørrgjær, hvis du bruker det. Fersk gjær smuldrer du opp og rører ut i væsken før du tilsetter den i bakebollen. Elt alt godt sammen. La mikseren gå på litt over middels hastighet i 5-6 minutter.

Dekk bollen med et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. I mellomtiden gjør du klart fyllet. Rør sammen hermetiske tomater, sukker, salt, pepper, oregano og balsamicoeddik. Prøvesmak for å kjenne at det er passe krydret.

Grove pizzaboller

Skinken deler du i mindre biter og osten river du. Sett det til side.

Grove pizzaboller

Fordel et tynt lag med hvetemel på bakebordet og ha deigen oppå. Kna den sammen en gang før du deler den i 2. Kjevle så ut hver del til en firkant på 35 x 35 centimeter. Fordel halvparten av fyllet over. Det er lurt å ikke ha fyllet helt ut til kantene, men la det være igjen 3-4 centimeter rundt det hele. Nå skal du brette dette rektangelet som en konvolutt. Brett den ene siden inn til midten og den andre oppå, slik at du ender opp med et rektangel på ca. 11 x 35 cm. Del det i 8 biter og sett hver bit med litt avstand på stekebrettet. Jeg bruker å rulle deigen litt sammen på endene, slik at ikke åpningen med fyllet blir så stor. Gjør det samme med resten av deigen. Dekk småbrødene med plastfolie og la dem etterheve. Sett på stekeovnen.

Stekes på nest nederste rille. La dem avkjøles på en rist hvis du ikke spiser dem med en gang. Hvis du vet at du skal fryse dem rett ned, kan du godt kutte 5 minutter på steketiden. Så tiner du dem på 225 grader i ca. 15 minutter.

Grove pizzaboller

 

 

 

3 kommentarer til “Grove pizzaboller”

  1. […] Her bruker jeg en gjærdeig med bare fint hvetemel i. Det er ingenting i veien for å bytte ut noe av det fine melet med grovmalt hvetemel eller litt grovt rugmel. Det gir en litt større metthetsfølelse pluss at du med bedre samvittighet kan sende det med ungene når de har turdag på skolen. Her har jeg en oppskrift på tilsvarende pizzaboller med grovt mel i.  […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon