Himmelsk mat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Himmelsk mat

Jeg har en stor hengivenhet for plukkmat i alle mulige varianter. Jeg elsker å forsyne meg med mat fra mange fat hvor alt som befinner seg på disse små og store fatene kompletterer hverandre. Og sånn var det på Kvinneforeningen her om kvelden. Det var mat fra bibelen som sto på menyen, så for å sette alle i riktig modus, snakket jeg først litt om matens rolle i bibelens historier. Og den rollen er nok ganske mye større enn mange tror.

Det er egentlig ganske moro å lese tekster som er mange tusen år gamle hvor pistasjnøtter, granatepler, honning, krydderurter og ulike kornslag skrives om med stor lidenskap. Visste du at Esau (husker du han hårete fra bibelhistorien) ga fra seg hele førstefødselsretten sin mot en stor porsjon linsesuppe som lillebroren Jakob (han litt mer slue) hadde kokt?

Jeg tok meg – etter all sannsynlighet – noen kunstneriske friheter i sammensetningen av kveldens meny, men alt er smaker som hører hjemme i Midt-Østen. Og dette er mat helt etter min smak!

Himmelsk mat

Gunn Sisilie fikser både couscous og hummus.

Himmelsk mat

Christine og Marit skjærer opp store mengder tørket frukt

Himmelsk mat

Gode, svarte olivener. Legg merke til duken! Skjærfskuffen min ble robbet og de mest fargerike skjerfene ble brukt til å pynte bordet med.

Himmelsk mat

Naanbrød fra den lokale innvandrerbutikken.

Himmelsk mat

Hummus. Det er kokte, moste kikerter med tahini (sesampasta) og olivenolje. Her er den rett og slett kjøpt ferdig på den lokale innvandrerbutikken. Det er lett å lage den selv også.

Himmelsk mat

Klementinene ser ekstra staselige ut når det fremdeles sitter på noen blader. Tørkede aprikoser i forgrunnen. Marits nye armbånd funket bra som pynt.

Himmelsk mat

Mandler, tørkede tranebær og store blå rosiner.

Himmelsk mat

Pistasjenøtter, tørket frukt og naturell yoghurt. Vi lagde også en yoghurt- og myntedressing som jeg dessverre glemte å ta bilde av. Den besto av 3 dl gresk yoghurt, 1 fedd hvitløk (revet), litt salt og pepper, noen finhakkede mynteblader og litt sitronsaft.

Himmelsk mat

Masser av levende lys alle steder.

Himmelsk mat

Couscous med granateplekjerner, pistasjnøtter, tørkede aprikoser, tørkede tranebær, store gule og blå rosiner og tørkede fiken. Her er det i grunn bare å bruke det du finner av tørkede frukter i butikken. Oppskriften på denne salaten finner du her. 

Himmelsk mat

Himmelsk mat

Damene!

Himmelsk mat

 

 

Ett kommentar til “Himmelsk mat”

  1. […] Jeg har flere ganger hatt foredrag om mat fra bibelen, og da har jeg brukt denne couscoussalaten i ulike varianter og med mye godt tilbehør til. Her ser du masse stemningsbilder fra én av jentekveldene jeg har hatt.  […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon