Sånn lager du din egen pasta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn lager du din egen pasta

Har du en pastamaskin stående bortgjemt i et skap, godt nedstøvet og nesten helt glemt? Da er det på tide å børste bort støvet og la den komme frem i lyset igjen. Å lage sin egen pasta er morsomt og du får en veldig god pasta. Det som er viktig når du skal lage din egen pasta, er å kna deigen veldig godt slik at du får en glatt og elastisk deig å jobbe med. Og, når knaingen er ferdig, må den få hvile en stund før du starter med den videre jobbigen. Da blir den ekstra bra å jobbe med.

Sånn lager du din egen pasta

Dette trenger du for å lage pastadeig til 4 personer
400 g hvetemel, gjerne type 00
4 middels store egg
2 ts salt

Kommer du over helt fint hvetemel som er merket 00, bruker du det til pastaen. Hvis ikke har i alle fall Regal et ekstra fint hvetemel – finbakstmel. Er litt usikker på om Møllerens har det. Men det går helt strålende bra med vanlig hvetemel når du skal lage din egen pasta også.

Di kan kna deigen sammen for hånd, eller du kan bruke en food processor. Det går veldig fort og du får et bra resultat.

Gjør du det for hånd, slår du alt det tørre på bordet og blander det sammen. Lag en grop i midten og ha eggene oppi. Bruk en gaffel for å piske plommen i stykker. Så drar du litt og litt av melet inn mot midten sånn at alt til slutt blir blandet. Kna det godt i 5-6 minutter. Når du er ferdig med eltingen skal deigen være helt fin, glatt og fast. Pakk plastfolie rundt deigen og legg den i kjøleskapet i en time.

Med food processor har du alle ingrediensene i maskinen og kjører den til alt er godt blandet og du har fått en myk og msidig deig.

Det beste når du skal lage pasta er å ha en pastamaskin. Den koster ikke mye, og er morsom å bruke.

Sånn lager du din egen pasta

Det er lurt å ha en lang kjøkkenbenk eller kjøkkenbord når du starter med dette. Del deigen i fire. Ta ut den ene biten fra kjøleskapet. Trykk den litt flat. Kjør den så gjennom den bredeste åpningen på pastamaskinen. Nå kommer den trolig ut litt bulkete og fæl. Det gjør ingen ting. Brett hver av kortsidene inn mot midten, vri den 90 grader og kjør den gjennom maskinen en gang til på samme bredde. Dette gjør du en eller to ganger til, helt til kantene på pastaen er fine og rette og går ut til kantene på pastamaskinen.

Strø på mel på begge sider og dra hånden lett over slik at melet setter seg fast på deigen. Sett pastamaskinen på en smalere åpning, og kjør deigen gjennom. Nå kjører du deigen én gang gjennom for hvert nytt hakk du går innover. På min pastamaskin er det 9 hakk eller åpningsbredder. Jeg bruker å stoppe på hakk 8. Da er pastaen omtrent 1 mm tykk.

Sånn lager du din egen pasta

Når du skal koke pastaen er det viktig å bruke en stor kasserolle med mye vann. Tilsett godt med salt (vannet skal smake som Middelhavet) og la pastaen koke i 4-5 minutter.

Hva skal du bruke pastaen til?
Prøv denne oppskriten på båndspagetti med fennikel og ricotta.

Sånn lager du din egen pasta

 

Eller denne oppskriften på pasta med basilikumpesto. 

Sånn lager du din egen pasta

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon