Deviled eggs

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deviled eggs

Visste du at tradisjonen med å spise så store mengder egg til påske rett og slett kommer av at det var rundt påsketider hønene satte i gang med storproduksjon igjen etter en vinter med lite lys og mye kulde. Med dagens moderne hønserier lar ikke hønene seg påvirke av om det er sommer eller vinter, men påsketradisjonene har holdt seg. Vi spiser dobbelt så mange egg i påskedagene som vi gjør resten av året.

Deviled eggs

En morsom eggerett er fylte egg, eller «deviled eggs» som de også heter. For å kunne leve opp til djevelbetegnesen, skal de inneholde litt sterkt krydder – nok til at det brenner litt nedover halsen når du spiser. Det står ikke u denne oppskriften, men vil du ha det, drysser du en anelse kayennepepper i de uthulede eggehvitene før du har i fyllet.

Deviled eggs

Dette trenger du til å lage deviled eggs som forrett eller snacks til 5-6 personer
10 egg
2 ss crème fraiche
2 ss majones
1/2–1 ts salt
nykvernet pepper
en liten dæsj sitronsaft
1 moden avokado

Topping
2 skiver bacon
4–6 stilker gressløk
1 ts svart lodderogn
1 ts rød lodderogn

Deviled eggs

Kok eggene i 7 minutter etter at vannet har begynt å småkoke, som beskrevet overfor. Hell av vannet og legg eggene i en bolle med iskaldt vann. Ta forsiktig av skrellet og del eggene i to. Tørk av kniven mellom hvert egg slik at du slipper å få eggeplomme utenpå eggene. Her deler jeg eggene langsetter slik at de blir liggende. Du kan også dele dem den andre veien. Da er det kjekt å snitte av toppen og bunnen av eggene slik at de står stødig.

Vipp forsiktig ut eggeplommene og ha dem over i en food processor. Tilsett crème fraiche og majones og mos det hele sammen til det blir helt klumpfritt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Du kan selvfølgelig gjøre dette for hånd og mose det med en potetmoser. Da er det greit å presse det gjennom en sil til slutt for å forsikre deg om at alle klumper er borte.

Ta ut halvparten av mosen og sett til side. Bland inn og mos avokadoen sammen med resten av mosen. Sjekk om du må tilsette mer salt, pepper og sitronsaft.

Fordel de to mosene i hvert sitt kremmerhus av plast. Det går helt fint å ha det i små brødposer som du så klipper hull i det ene hjørnet på. Del opp baconskivene i småbiter og brun dem i en stekepanne. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av. Klipp gresskarstilkene i mindre biter.

Fordel de to fylltypene i de tomme eggehvitene. Pynt med bacon, lodderogn og gressløk.

Deviled eggs

Du kan gjerne lage ferdig alle elementene på forhånd og så fyller du eggene og pynter like før servering.

 

 

Ett kommentar til “Deviled eggs”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon