Ceviche med torsk og koriander

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ceviche med torsk og koriander

Mens Japan har sin sushi og Hawaii sin poke, har Latin-Amerika sin ceviche. Her snakker vi rå fisk tilberedt og servert på ulike måter. Og så har vi alle fiskere langs kysten vår da, som har spist rå fisk i hele sitt liv uten å ha noe annet navn på det enn fisk 😉

I den latinamerikanske versjonen – ceviche – marineres den rå fisken i syre slik at den får en nesten kokt konsistens. Det er knallgodt! Skikkelig forfriskende å spise og er perfekt å servere som en forrett eller en smårett sammen med annen mat.

Noen liker sterk mat, mens andre vil ha den forholdsvis mild. Chilimengden i denne oppskriften er helt medium, så den må du veldig gjerne tilpasse din egen gane.

Mengden i denne oppskriften er tilpasset forrettstørrelse.

Merk deg at du bør starte på cevichen ca. 3 timer før servering!

ceviche med torsk 3

Oppskrift på ceviche med torsk og koriander
forrett til 4 personer

200 g torskefilet
6 lime
1 liten rødløk
1 tomat
1 liten rød paprika
½-1 rød chili
1 stor potte koriander
2 ss olivenolje
flaksalt
pepper

4 skiver brød og ruccolasalat til servering

Del fisken i helt små terninger, ca. 1 x 1 cm. Del 3 av limene i to og klem ut saften og ha saften i en bolle sammen med fiskebitene. Alle fiskebitene bør ligge godt nedi limesaften. Sett bollen i kjøleskapet i 2 ½-3 timer.

Finhakk rødløken og del både tomatene og paprikaen i små, små terninger. Du bestemmer chilimengen selv ut fra hvor sterk du ønsker at den ferdige cevichen skal være. Det er lurt å dele chilien først og skrape ut både frø og de lyse partiene hvor frøene sitter fast. Så finhakker du så mye chili som du vil ha med. Finhakk korianderen. Jeg bruker også å ta med stilkene. (De hadde bare en dårlig koriander i butikken da jeg skulle ta disse bildene, så det er mindre koriander i cevichen på bildet enn jeg vanligvis har.)

Når fisken har ca. 1 time igjen å marinere, har du alt det andre som du nå har hakket og delt, i en annen bolle sammen med resten av limesaften og oljen. Dryss også over ½ ts salt og litt nykvernet pepper. Rør det sammen og la det marineres på kjøkkenbenken i ca. 1 time.

Når fisken er ferdig, heller du ut all limesaften og har fisken over i bollen sammen med grønnsakene. Rør det godt sammen.

Ha brødskivene i en brødrister. Skjær vekk skorpen og legg skivene på hver sin serveringstallerken. Fordel litt ruccolasalat over brødet før du fordeler cevichen over der igjen. Dryss over bitte litt salt og pepper og server med en gang.

ceviche med torsk 2

Kos deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon