Pølsepizza!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pølsepizza!

Min første pizzakjærlighet var utvilsomt pølsepizzaen! Den trønderske 80-talls versjonen (eller var det sent 70-tall?) var milelang unna den italienske originalen. Men du så god den var! Mm! Den hadde ganske tynn bunn, så akkurat på det punktet var den litt Italiainspirert. Ikke kantene, da. De var gode og tykke og jeg elsket dem. Jeg sørget bestandig for å sikre meg et hjørnestykke eller to sånn at jeg fikk mest mulig skorpe! Det var faktisk ikke før jeg jobbet som servitør på Egon på Karl Johan en gang på 90-tallet at jeg skjønte at andre mennesker ikke hadde den samme fasinasjonen for pizzaskorpe som jeg hadde. Når det var «spis så mye pizza du vil for 89 kroner» på restauranten, lå det bestandig igjen store pizzaskorpefjell etter gjstene!

Tilbake til min trønderske barndomspizza! Deigen til bunnen var løs, så den dro vi utover i langpanna før vi smurte et godt lag med Idun ketsjup oppå. Noen ganger finhakket vi en liten løk og strødde over før terninger av røkte kjøttpølser og revet hvitost ble fordelt over det hele.

Jeg vet at det meste av denne pizzaen strider i mot de fleste (eller kanskje alle) pizzaregler som finnes, men jeg synes fremdeles den er god. Fremdeles bruker mamma å ha den stående klar på kjøkkenbenken når vi kommer hjem på besøk! Det er ekste pizzakjærlighet det!

Pølsepizza!

Har du lyst til å prøve deg? Her er oppskriften. Passer til 1 langpanne:
7 dl hvetemel
3 dl lunkent vann
50 g gjær
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør

3-4 røkte kjøttpølser
200 g hvitost
1 liten løk
ketchup

Rør ut gjæren i vannet og rør deigen raskt sammen. Den skal være klissete. Sett den til heving mens du kutter opp pølsene og løken, og river osten.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle en langpanne med olje. Slå den klissete deigen i panna. Ta mel på fingrene og dra deigen utover. Jeg liker å ha stor skorpe så jeg lager bestandig skikkelige kanter hele veien rundt. Det har ingenting å si om pizzabunnen ikke er helt jevn og fin. Det viktigste er at det ikke er hull i den. Ha på ketchup.  Spre pølsebitene utover og fordel osten over.

Det kan nok hende at vi faktisk drysset litt tørket oregano over også.

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. La pizzaen stå i 2 minutter før du skjærer i den. Skjær gode store stykker og spis. Og jeg drakk bestandig iskald melk til.

 

16 kommentarer til “Pølsepizza!”

  1. Går det an! Dette er akkurat min barndomsfavoritt også – med melk til!! Nå skal jeg definitivt introdusere retten for mine egne barn. Gleder meg!

    • Bruk 1 pk enten fersk eller tørr. I oppskriften står det 50 g, så da er det tenkt fersk gjær. Jeg bruker begge deler 🙂

  2. Sier du at det finnes andre måter å lage pizza på enn dette? 😉
    Lager slike til mine barn rett som det er. På sommer’n griller vi dem.
    Bruker ofte grillpølser som jeg skjærer på langs, så deler jeg de lange «pølseplankene» i to eller tre slik at det ser ut som avkappede fingertupper. Så fleiper vi med at «den som finner den ekte fingertuppen» vinner en is til desert.

  3. Ja, sånn e vårres lørdagspizza, men æ steike løken litt før æ lægg på. Når ungan og barnebarn e på besøk, da serveres pølsepizza. E jo så godt.

  4. Sånn laga vi på skolekjøkkenet på slutten av 70 tallet. Jeg og en venninne skulle lage hjemme, men hadde ikke bakepapir. Tok matpapir og måtte sitte å rive av papir etter hvert som vi spiste …….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon