Hjemmelaget rømmegrøt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget rømmegrøt

Rømmegrøt er skikkelig godt! Ikke sant? Èn tallerken med grøt, masse smeltet smør, sukker og kanel – og en skive eller to med spekeskinke ved siden av. Det er snadder!

Det er mange måter å lage rømmegrøt på, og det har mye med tradisjoner å gjøre. Noen bruker bestandig semulegryn i sin versjon og andre MÅ ha rosiner i sin. Dette er sånn som vi alltid har laget grøten hjemme hos meg.

Bruk en tykkbunnet kjele når du koker!

Oppskrift på rømmegrøt

Dette trenger du for å lage rømmegrøt til 4 personer
4 dl seterrømme
2,5 dl hvetemel
ca 1,25 l H- eller lettmelk
0,5 ts salt

Slå rømmen i kasserollen, og la den koke under lokk i 15 minutter. Sikt 1 dl hvetemel oppi og rør sammen. La det stå og putre til at fettet begynner å komme ut av rømmen. Bruk en liten øse til å få opp smøret og ha det over i en liten kopp. Har du roen over deg vil du få ut ca en halv desiliter med smør. Når du har fått ut det du skal sikter du i resten av melet. Rør sammen. Slå i litt av melken. Og her kommer det viktige tipset for å slippe å få klumper i grøten: ikke begynn å rør før melken har kokt opp! Du kan koke opp melken i en annen kjele først og så spe med den kokende melken, men for å få minst mulig oppvask kan du bare la melken koke opp i kjelen før du begynner å røre. Det husker jeg veldig godt at jeg lærte på skolekjøkkenet i 4. klasse. (Det samme tipset bruker du når du skal lage saus til annen middag også) Når så melken har kokt opp rører du til du får en klumpfri masse. Så sper du igjen. Sånn fortsetter du til at melken er oppbrukt og grøten er passe i konsistensen. Tilsett saltet og la grøten småkoke i 10 minutter.  Blir grøten for fast tilsetter du litt mer melk.

Serveres sammen med det smeltede smøret, sukker og kanel, spekemat og flatbrød. God rød saft hører også med.

3 kommentarer til “Hjemmelaget rømmegrøt”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon