Søte små solbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Søte små solbrød

Det trenger ikke å være brødmangel i butikken for å bake disse søte små solbrødene. Navnet har jeg gitt dem fordi all den saftige gulroten i deigen gjør disse småbrødene til skinnende små soler. Jeg river all gulroten på den fineste siden av rivjernet, slik at enhver unge som har det for seg at den ikke liker gulrot, momser i seg disse brødene uten den fjerneste ide om at dette er sunne varer.

Dette trenger du til 24 små solbrød
75 g smør
2 medium store gulrøtter, ca. 200 g
450 g grovt sammalt rugmel
1 kg hvetemel
2 ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr
4 dl lettmelk, 37 grader
4 dl vann, 37 grader
2 ts honning

Kle 2 stekebrett med bakepapir

Start med å smelte smøret så rekker det å avkjøles litt mens du river gulrøttene på den fine siden av rivjernet. Ha gulrøttene i en miksebolle sammen med rugmelet og mesteparten av hvetemelet. La litt være igjen for tilpassing av deigen. Ha i saltet og rør rundt en gang før du har i eventuelt tørrgjær.

Søte små solbrød

Fersk gjær rører du ut i væsken før du tilsetter den, samt det smeltede smøret og honningen, i en stråle mens mikseren går på middels hastighet. Er honningen din fast, må du varme den opp til den blir flytende før du har den i. Elt deigen sammen i 5-6 minutter. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper bollen, men ikke fastere enn at den fremdeles er litt klissete når du tar i den.

Dekk bollen med et bakeklede og sett deigen på et lunt sted til heving. La den heve til dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den litt sammen og del den i 24 like store deler. Rull hver del ut til en bolle. Press den litt flat med håndbaken før du setter den på stekebrettet. For at dette skal bli små strålende soler, bruker jeg saksen og klipper opp noen hakk eller pigger på hver av bollene før jeg dekker dem med bakekledet og lar dem etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 250 grader.

Jeg innbiller meg at småsolene mine blir ekstra luftige fordi jeg steker dem på så sterk varme, men pass deg når du skal ta stekebrettene inn og ut av ovnen, for 250 grader svir!

Stek solbrødene på nest nederste rille i ca. 10 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

7 kommentarer til “Søte små solbrød”

  1. Disse vil jeg prøve! 😀
    Men går det an å bruke sammalt hvete i stedet for rugmel? Hvis jeg ikke klarer å vente til får handlet.. 😉

  2. Dette er favorittrundstykkene😊bruker sammalt mjøl i stadenfor rug. Fantastisk deig å jobbe med. Tusen takk👏🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon