Saftig blåbær- og bringebærkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig blåbær- og bringebærkake

Blåbær og bringebær passer veldig godt sammen i både kaker og desserter. De er egentlig ganske moro det faktum at ofte passer ting, som blir modne samtidig, også veldig godt sammen smaksmessig.

Her bruker jeg bringebær og blåbær sammen i en saftig og lettvint kake. Det er godt å servere en klatt med pisket krem eller vaniljeis til kaken.

Du kan fint bruke frosne bær i denne kaken.

Saftig blåbær- og bringebærkake

Røre
200 g smør
3 egg
100 g sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
325 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
250 g bringebær
100 g blåbær

Topping
25 g smør
15 g brunt sukker
30 g valnøtter

Saftig blåbær- og bringebærkake

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen av forma.

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Det trenger ikke å bli kaldt, men det er greit om det blir litt avkjølt før du blander det sammen med resten av røra.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5 minutter. I mellomtiden blander du sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Lag toppingen. Smelt smøret og rør inn sukkeret. Hakk opp valnøttene og rør dem inn.

Når eggedosisen er ferdig, tilsetter du melblandingen og melken vekselvis mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Så heller du i det smeltede smøret. Kjør mikseren kraftig rundt en gang for å forsikre deg om at alt er blandet. Ikke kjør mikseren mer enn det som er nødvendig slik at du pisker ut den innpiskede luften igjen.

Ha i bærene og rør det forsiktig sammen med en slikkepott. Her bruker jeg amerikanske blåbær, men bruk gjerne norske skogsbær hvis du har det tilgjengelig. Hell røren over i kakeformen. Fordel toppingen over før du setter formen på nederste rille i stekeovnen. Stekes i 60–70 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt.

La kaken avkjøles på en rist.

Saftig blåbær- og bringebærkake

Saftig blåbær- og bringebærkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon