Frokosthorn og solbærsyltetøy

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Frokosthorn og solbærsyltetøy

Har du fremdeles solbæra hengende på buskene i hagen? Vår solbærbusk (eller heter det tre) greide det kunststykke å dø i løpet av vinteren, så her i huset blir det sparsommelig med solbær i år. Jeg har kjøpt ny busk, men den er for liten til at det blir noen avling å snakke om. Heldigvis har jeg fremdeles litt syltetøy fra i fjor i fryseren.

Jeg synes solbærsyltetøy er skikkelig godt. Den aller beste måten å spise det på, er etter min smak å riste en brødskive til den blir skikkelig gyllenbrun og sprø, legge på et godt lag med smør på skiva og så toppe det hele med rørt solbærsyltetøy! Nytelse!

Dette blir et ganske søtt syltetøy. Litt politisk ukorrekt i disse tider, men dette er slik pappa alltid kokte solbærsyltetøyet hjemme hos oss. For når det kom til solbærsyltetøyet, var det pappa som var sjefen. Du får trøste deg med at solbær har rikelig med c-vitamin og antioksidanter.

Frokosthorn og solbærsyltetøy

Solbærsyltetøy
1 kg solbær
1 l vann
2 kg sukker

Ha solbær og vann i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Bruk en skje til å ta av skummet som danner seg på toppen. Ta kasserollen av plata og tilsett sukkeret. Rør til alt er oppløst. Fordi det er så mye sukker, trenger du ikke å bruke noe fortykningsmiddel. Avkjøl syltetøyet før du har det over i bokser og fryser det ned. Det kan også has på sterile glass og settes mørkt og kaldt.

Her er oppskriften på hornene som ligger ved siden av syltetøyet også:
Dette trenger du til 32 Frokosthorn

2 dl vann
3 dl melk
50 g gjær
3 dl cottage cheese
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1,3 l hvetemel
1 ts salt
2 ts honning

Varm opp vann og melk til det blir fingervarmt, og rør ut gjæren i væsken. Sett til side halvparten av frøene til utbakingen. Ha resten i en bakebolle sammen med væsken, cottage cheesen, hvetemelet, salt og honning, og rør til du får en jevn og glatt deig. Det er lurt å ikke tilsette alt hvetemelet med en gang, men se det litt an. Det er ikke sikkert at du trenger riktig alt. Deigen er passe fast når den akkurat slipper bakebollen.

Dekk til bollen med et bakeklede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 45 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Slå deigen ut på et melet bakebord. Kna den litt sammen og del den i 4 like store deler. Kjevle hver del ut til en runding på ca. 30 cm i diameter og del den opp i 8 trekanter som du ruller sammen som horn. Start ytterst og rull innover.

Bland resten av frøene på et fat. Pensle de ferdigrullede hornene med vann på toppen og dypp dem i frøblandingen. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Dekk til stekebrettet med et klede og la hornene etterheve i ca. 20 minutter.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.
Disse hornene er kjempefine å fryse ned.

Det er ikke helt tiden for solbær ennå, men kanskje du, som jeg, har en nedfryst pose med solbær i fryseren? Ellers får du gjemme oppskriften til august.

4 kommentarer til “Frokosthorn og solbærsyltetøy”

    • Hei! beklager. Ser jeg glemte å skrive det inn. Den skal være med inn i deigen sammen med resten av væsken. Har skrevet det inn i oppskriften nå. Takk for at du sa i fra 🙂

  1. Takk for all flotte oppskrifter – ikke bare denne – men lærer litt hver dag av bloggen din, jeg:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon