Når du våkner på lørdags- eller søndagsmorgenen og har lyst til å lage en skikkelig deilig helgefrokost, da skal du teste ut disse frokostsvelene! De er SÅ gode! Skikkelig digg med hele blåbær i røren. Her bruker jeg store amerikanske blåbær, men du kan også bruke de norske skogsblåbærene. Da blir svelene nesten helt blå.

Du kan selvfølgelig lage dem akkurat når du vil på døgnet, for de passer på ettermiddagen og til kvelds også, bare så det er sagt!

Frokostsveler med blåbær

ca. 15 sveler

40 g smør
2 store egg
75 g sukker
200 g hvetemel
100 g fullkornhvetemel
½ ts natron
½ ts hornsalt
½ l kulturmelk
150 g blåbær, her bruker jeg store, amerikanske blåbær

Til servering
godt syltetøy
maplesirup
sukker
annet godt du liker å ha på

Smelt smøret og sett det til side.

Ha eggene i en stor bolle og visp dem kjapt sammen slik at eggeplommene løses opp. Ha i de tørre ingrediensene og rør sammen. Hell i kulturmelken og rør til du får en forholdsvis glatt røre. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det fremdeles er igjen noen små klumper i røren. De spiller ingen rolle. Hell til slutt i smøret og blåbærene, og rør det inn.

La røren stå og svelle i 30 minutter.

Varm en takke eller en stekepanne til medium varme, og fordel røren utover. Jeg bruker en øse som rommer ½ dl til røren. Jeg bruker ikke smør til stekingen.

La svelene steke til det kommer bobler på oversiden. Vend dem forsiktig og stek dem på den andre siden.

Denne oppskriften er fra boken min «Fru Timians beste sommermat». Bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *