Masse deilig mat!
En gang i året eller så blir en gjeng matskribenter invitert på inspirasjonssamling med Tine. Det er jo så klart for at de skal få presentert sine nyheter. Og i år må jeg si at jeg gleder meg skikkelig til flere av dem kommer i butikken.
Hovedpersonene: Mette Sundsbø (som jobber i Tine), Jostein Medhus (er kaptein på det norske kokkelandslaget og jobber på Kulinarisk Akademi) og Elise Bratteng Rønning (som også jobber på Kulinarisk Akademi. Hun er dessuten koordinator for Ørjan Johannesen som er Norges representant i Bocuse d’Or)
Denne kremosten var noe av det vi fikk demonstrert og den var skikkelig knall! Den er ganske luftig i seg og er derfor kjempelett å piske opp når du skal bruke den i en kakerøre eller glasur. Jeg kommer garantert til å bli fast kjøper av denne!
Du kan bruke kremosten i en deilig ostekake……
…eller sorbet. (Det er ikke jeg som har tatt alle bildene i dette blogginnlegget. De fineste er det Synnøve Dreyer som står bak.)
Men før vi spiste mange deilige desserter, var det litt saltmat også. Her gjør Mette og Elise siste finish på smaksprøvene våre – kremost på ristet brød med nydelig parmaskinke.
Reklamefotovarianten.
Elise ruller ut pastadeig i en fart.
Det ferdige resultatet – tagliatelle med kantareller og en veldig god (og enkel) ostrekremsaus. Den lagde jeg forresten (men en liten vri nå sist helg også. Da serverte jeg den til langstekt svinenakke).
Jeg kommer tilbake med en skikkelig oppskrift på denne sausen, men kort fortalt består den av 100 gram kremost med krydder, 100 g kremost naturell (den nye typen), 1 1/2 dl kyllingkraft, 4 spiseskjeer fløte. Rør det sammen og kok det opp og du har en utrolig kjapp og veldig god saus!
Et lite stykke gratinert kremost ble det på oss også.
Er de ute på reklametokt, så er de ute på reklametokt. Elise og Jostein serverte derfor potetsalat lagd med, nettopp kremost! Blandet med majones og diverse. Veldig god. Og enda flere skiver av den knallgode parmaskinka. Definitivt ikke vakuumpakket!
Her har jostein tatt et stykke kalvekjøtt, banket det flatt, smurt det med kremost og pent danderte salvieblader på toppen.
Rullet sammen og en kjapp steking – og kalven er klar for servering. Så godt!
Sjekk ut all den lekre kakepynten Jostein hadde lagd dagen før vi kom.
Kremosten in action for å lage skikkelige gode cupcakes.
Etter alle disse smaksprøvene var vi jo så sultne at vi måtte spise lunsj. Dette er forretten. Salmalaks i hovedsetet. Nydelige smaker!
Så utrolig saftig og god kylling med kantareller og ostesaus. Jeg måtte løpe før desserten!
Kjempefint bilde av Elise og Mette! Det er moro at det er feminine innslag blant disse toppkokkene!
[…] bruker jeg den nye kremosten til Tine. Du kan lese mer om den her. Den har en veldig myk og god konsistens og passer perfekt til ostekaker. Pisk osten sammen med […]