Masse deilig mat!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Masse deilig mat!

En gang i året eller så blir en gjeng matskribenter invitert på inspirasjonssamling med Tine. Det er jo så klart for at de skal få presentert sine nyheter. Og i år må jeg si at jeg gleder meg skikkelig til flere av dem kommer i butikken.

Masse deilig mat!

Hovedpersonene: Mette Sundsbø (som jobber i Tine), Jostein Medhus (er kaptein på det norske kokkelandslaget og jobber på Kulinarisk Akademi) og Elise Bratteng Rønning (som også jobber på Kulinarisk Akademi. Hun er dessuten koordinator for Ørjan Johannesen som er Norges representant i Bocuse d’Or)

Masse deilig mat!

Denne kremosten var noe av det vi fikk demonstrert og den var skikkelig knall! Den er ganske luftig i seg og er derfor kjempelett å piske opp når du skal bruke den i en kakerøre eller glasur. Jeg kommer garantert til å bli fast kjøper av denne!

Masse deilig mat!

Du kan bruke kremosten i en deilig ostekake……

Masse deilig mat!

…eller sorbet. (Det er ikke jeg som har tatt alle bildene i dette blogginnlegget. De fineste er det Synnøve Dreyer som står bak.)

Masse deilig mat!

Men før vi spiste mange deilige desserter, var det litt saltmat også. Her gjør Mette og Elise siste finish på smaksprøvene våre – kremost på ristet brød med nydelig parmaskinke.

Masse deilig mat!

Reklamefotovarianten.

Elise ruller ut pastadeig i en fart.

Masse deilig mat!

Det ferdige resultatet – tagliatelle med kantareller og en veldig god (og enkel) ostrekremsaus. Den lagde jeg forresten (men en liten vri nå sist helg også. Da serverte jeg den til langstekt svinenakke).

Jeg kommer tilbake med en skikkelig oppskrift på denne sausen, men kort fortalt består den av 100 gram kremost med krydder, 100 g kremost naturell (den nye typen), 1 1/2 dl kyllingkraft, 4 spiseskjeer fløte. Rør det sammen og kok det opp og du har en utrolig kjapp og veldig god saus!

Masse deilig mat!

Et lite stykke gratinert kremost ble det på oss også.

Masse deilig mat!

Er de ute på reklametokt, så er de ute på reklametokt. Elise og Jostein serverte derfor potetsalat lagd med, nettopp kremost! Blandet med majones og diverse. Veldig god. Og enda flere skiver av den knallgode parmaskinka. Definitivt ikke vakuumpakket!

Masse deilig mat!

Her har jostein tatt et stykke kalvekjøtt, banket det flatt, smurt det med kremost og pent danderte salvieblader på toppen.

Masse deilig mat!

Rullet sammen og en kjapp steking – og kalven er klar for servering. Så godt!

Masse deilig mat!

Sjekk ut all den lekre kakepynten Jostein hadde lagd dagen før vi kom.

Masse deilig mat!

Kremosten in action for å lage skikkelige gode cupcakes.

Masse deilig mat!

Etter alle disse smaksprøvene var vi jo så sultne at vi måtte spise lunsj. Dette er forretten. Salmalaks i hovedsetet. Nydelige smaker!

Masse deilig mat!

Så utrolig saftig og god kylling med kantareller og ostesaus. Jeg måtte løpe før desserten!

Masse deilig mat!

Kjempefint bilde av Elise og Mette! Det er moro at det er feminine innslag blant disse toppkokkene!

Ett kommentar til “Masse deilig mat!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon