Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

Årets første snø har falt! Litt tidlig etter min mening, men her er det ikke jeg som bestemmer. Definitivt ikke. Det jeg imidlertid kan bestemme, er hva vi skal spise til middag den kommende uka. Og her blir det, som alltid, en salig blanding.

En riktig god uke til deg! Og husk; nyt livet og nyt maten!

Mandag – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer

Vet du hva suppens 3 S-er er? Se, det får du svar på hvis du leser mandagens middagstips. Her står det en deilig tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer på menyen. Enkel, rask, sunn og kjempegod. Alt hva jeg krever av en hverdagsmiddag!

Ukemeny for uke 44

 

Tirsdag – Gratinert torsk og fennikel

Jeg våger meg på påstanden om at fennikel gjerne kan brukes mye mer i kjøkkenet enn den gjør i dag. Med sin milde anissmak er den veldig god i kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.

Ukemeny for uke 44

 

Onsdag – Hvitløkskylling

Alle som enten har spist middag hjemme hos meg eller som har lest mer enn én middagsoppskrift fra meg før, vet at jeg har en veldig stor appetitt på hvitløk. Jeg simpelthen elsker disse feddene som med sin tilstedeværelse gir en ekstra dimensjon til veldig mye mat. Selv med mitt til dels ganske så store hvitløkforbruk, har jeg ennå ikke mistet en eneste venn på grunn av hvitløkånden dagen derpå.

Ukemeny for uke 44

 

Torsdag – Kyllingboller med ris og tomat

Jeg har lært av Nigella å putte tørre brødbiter i food processoren og kjøre dem helt smulete før jeg har dem i en zip lock-pose og putter dem i fryseren. Så har jeg brødrasp liggende klart til de gangene jeg skal griljere ett eller annet. Og de selvlagde brødsmulene smaker mye bedre enn brødrasp (som er lagd av kavring) som du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. Har du ikke dette liggende klart i fryseren, kjører du brødskivene til smuler før du heller det over i en dyp tallerken.

Ukemeny for uke 44

 

Fredag – Baconsurrede dadler som fredagssnacks

Jeg er klar for fredagskvelden med baconsurrede dadler. Skikkelig snacksemat!

Ukemeny for uke 44

 

Lørdag – Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrot

Jeg velger meg oftere en godt marmorert entrecôte enn en indre- eller ytrefilet. Èn ting er prisen – du får mer for pengene når du kjøper entrecôte. Men enda viktigere er det faktum at du får med deg mer smak av det marmorerte entrecôtekjøttet. For fettet er en av de store smakssetterne i kjøtt. Og vil du ikke ha så mye fett, får du heller skjære det vekk når kjøttet er ferdig stekt. Ikke før!

Ukemeny for uke 44

 

Søndag – Fransk fiskesuppe, bouillabaisse

Lyst en en deilig liten fiskesuppe? Det har jeg, så jeg drømmer meg bort med en god, gammel oppskrift:
Dette var fiskesuppa som de sør-franske fiskemennene lagde til seg selv, av restene fra dagens fangst. Det er nok derfor det finnes så utrolig mange forskjellige oppskrifter. En resteoppskrift kan aldri være helt lik to ganger på rad.

Ukemeny for uke 44

 

Dessert – Madeleinekjeks med sitron

Mmmm………..
Nybakte småkaker som smelter på tunga! Det er bare så godt! Jeg elsker kjeks og kaker som er så fulle av smør at de blir lette som fjær. Ganske spesielt det, egentlig. At når du har massevis av smør i en deig – ta foreksempel croissanter eller berlinerkranser – så blir resultatet, så fremt du har behandlet råvarene som du skal, fjærlett, smelter på tunga og får den fantastiske smørsmaken!

 Ukemeny for uke 44

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon