Så vidt meg bekjent er rådyrjakta fremdeles i gang rundt om i landet, så da passer det jo godt med en oppskrift på stekt rådyrsadel med smørstekte kantareller og stekte pærer. De søte pærene står veldig godt til det litt søte rådyrkjøttet. Jeg bruker pærer sammen med svinekjøtt også. Her kan du se oppskrift på kotelettgryte med pærer.

Sadelen på rådyret er den bakerste delen av ryggen. Her er den utbenet før jeg starter med stekingen. Har du ikke tilgang på rådyrkjøtt, kan du bruke lammekjøtt i stedet for. Fileten kan også brukes til dette.

Rådyrsadel med stekte kantareller

Dette trenger du for å lage rådyrsadel med stekte pærer og kantareller til 4 personer
½ ts spisskummenfrø
1 ss hakket fersk timian eller 1 ts tørket
1 ss hakket rosmarin eller 1 ts tørket
1 fedd hvitløk
1 ½ ts salt
pepper
3 ss olivenolje
1–1 ½ kg rådyrsadel

Knus spisskummenfrøene i en morter. Ha i urtene, hvitløken, salt, pepper og oljen og bland alt godt. Gni det godt inn i kjøttet, pakk det inn i plastikk og la det ligge å marinere en times tid.

Brun det i stekepannen og legg det så på rist over en langpanne. Sett i steketermometer. Stek kjøttet på 180 grader til du får en kjernetemperatur på 63-65 grader. Ta det ut og la det hvile i 20 minutter.

Mens kjøttet hviler lager du tilbehøret.

Stekte pærer
2 faste pærer
1 ss smør
¼ ts salt
1 ts sukker

Skrell pærene, skjær dem i båter og ta ut kjernehuset. Stek dem gyldne i smøret. Ha i sukkeret og saltet.

Rådyrsadel med stekte kantareller

Smørstekte kantareller
2 ss smør
3 dl kantareller
salt
pepper

Børst ren kantarellene. Stek dem i smøret. Smak til med salt og pepper.

Råstekte poteter
10 poteter
2–3 fedd hvitløk
1 ss hakket rosmarin
1 ts salt
pepper
3 ss olivenolje

Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Knus hvitløken. Bland alt. Stekes på varmluft på 225 grader i 20 minutter.

Saus
stekeskyen
3 dl matfløte
1 ss hakket rosmarin
2 ts rognebærgel
salt
pepper
1 ss hakket persille

Kok opp stekeskyen og matfløten. La det koke til halvparten har fordampet. Ha i resten av ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Ha i persillen helt til slutt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *