Wow! Dette ble en supergod middag! Og, selv om ingredienslisten er ganske så lang, er det en forholdsvis kjapp middag å lage. Jeg bruker ferdigkjøpte pitabrød – du må gjerne bake dem selv, om du har tid og lyst, du finner oppskrift her – og da er det bare litt kutting som skal til. Og så stekingen av reinsdyrskavet. Men, hvis du lar det halvtine på kjøkkenmebenken før du setter i gang, bruker du maks 2 minutter på stekingen.

Jeg ble så glad da Min Boazu – som er et samisk-eid selskap i Karasjok – tok kontakt og lurte på om jeg hadde lyst til å lage blogginnlegg med deres reinsdyrkjøtt. Det tok jeg som en skikkelig tillitserklæring og sa selvfølgelig ja!

Nå har jeg fått gode råd fra noen som er nye flinkere enn meg med viltkjøtt,  lekt meg litt og prøvd ut litt forskjellig, og må si meg superfornøyd med det ferdige resultatet. Denne kebaben ble så god! Ble noen smakskombinasoner her som jeg ble veldig fornøyd med.

Min Boazu sitt reinsdyrkjøtt selges i alle Rema 1000-butikker rundt i hele landet. Alt kjøttet deres har denne fine innpakningen. Du finner kjøttet i frysedisken.

Jeg utpeker dette herved som en ny familiefavoritt!

Reinsdyrkebab med tyttebærdressing, sopp og eplebiter

4 personer

Reinsyrkavet
400 g reinsdyrskav
1 ts spisskummen
1 ts malte korianderfrø
½ ts paprikapulver
½ løkpulver
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Tyttebær- og rømmedressingen
1 ½ dl rømme
½ ts flaksalt
½ ts nykvernet pepper
1-1½ ss tyttebærsyltetøy

Tilbehøret
4 pitabrød
½ agurk
½ rød paprika
½ grønt eple
3 vårløk
10-12 cherrytomater
100 g blandet grønnsalat
200 g sjampinjong
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk

Ta reinsyrskavet ut av frysreen og la pakken ligge uåpnet på kjøkkenbenken mens du gjør klart resten.

Bland sammen krydderne til kjøttet og sett det til side.

Rør sammen rømmen, saltet og pepperen i en skål. Rør inn halvparten av tyttebærsyltetøyet. Resten av syltetøyet rørere jeg bare sånn halvveis inn sånn at det blir litt fargespill i dressingen. Bruk et godt tyttebærsyltetøy med mye bær og forholdsvis lite sukker.

Varm opp pitabrødene i stekeovnen. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle når de er varme sånn at de holder seg myke.

Del agurken, paprikaen, eplet og vårløken i småbiter og halver cherrytomatene og ha i hver sine små skåler.

Del sjampinjongen i små terninger. Ha olivenoljen i en stekepanne og stek soppen på høy varme til den begynner å bli gyllen. Hakk opp hvitløken og ha i stekepannen. Da kan du dempe varmen litt samtidig og la det surre i 3-4 minutter. Ha det over i en liten skål. Er det olje igjen i panna, lar du den være i til steking av kjøttet.

Skru opp varmen på stekepannen igjen og ha eventuelt i mer olje. Ha i reinsdyrskavet og dryss over krydderblandingen. Bland det sammen. Fres og stek kjøttet på høy varme i ca. 2 minutter. Det er så tynne skiver at det blir gjennomstekt med eng gang det rekker å bli gyllent.

Da er det klart for å spise.

Sett skålene på bordet så kan alle fylle på med alt det fyllet som de vil ha.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Min Boazu.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Takk for et nydelig middagstips som i tillegg ser så delikat og fristende ut med alle fargene 😀 Det er heller ingen ulempe at reinkjøtt gir en helsegevinst 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *