Reinsdyrskav

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Reinsdyrskav

Reinsdyrskav er en riktig så genial ingrediens. Skikkelig godt og veldig kjapt å tilberede. Det er helt tynnskårne kjøttbiter fra reinsdyret som du kjøper ferdig frossent i poser. Dette er fint kjøtt uten mye sener. Og for å bevare saftigheten best mulig tiner vi ikke kjøttet helt før tilberedningen. Jeg bruker bare å la pakken ligge på kjøkkenbenken en halvtimes tid før jeg smeller kjøttet oppi en rykende varm panne. Reinsdyrskav kalles også finnbiff.

Når jeg lager reinsdyrskavet på denne måten blir det (i mitt hode) biffsnadder på samisk vis.

Reinsdyrskav

Dette trenger du for å lage reinsdyrskav med brokkoli og pommes frites til 4 personer
2 løk
2 ss smør
2 ts tørket oregano
1 ss solsikke- eller rapsolje
600 g reinsdyrskav
1 ts salt
pepper
3 dl fløte, matfløte eller kremfløte
2 ts bærgele, rips, kirsebær

1 bunt brokkoli
6-700 g pommes frites
salt

Jeg lager dette i to etapper for å få den gyllenbrune, søte løken som jeg vil ha og samtidig bevare saftigheten i kjøttet.

Bruk middels store løker. Skrell dem og skjær dem tynne skiver. Smelt smøret i en stor stekepanne og ha i løkskivene og den tørkede oreganoen. La det steke på forholdsvis svak varme i ca. 15 minutter til løken har blitt gyllenbrun. Rør innimellom for å forsikre deg om at det ikke setter seg fast. Hell løken over på en tallerken og sett den til side.

Ha oljen i panna og skru på sterk varme. Ha i kjøttbitene og fres det i noen minutter til kjøttet begynner å få farge. Dryss over salt og pepper og ha i fløten. Det blir en tykkere saus når du bruker kremfløte, men matfløten gir også en god og fyldig saus. Skru ned varmen noe. Rør inn bærgeleen. Smak til med salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Ha i løken og bland den inn før servering.

Del opp brokkolien i passe buketter og kok den mør i lettsaltet vann.

Her bruker jeg potetstrips kjøpt i butikken og steker dem på 225 grader varmluft til de er gyllenbrune. Ca. 15 minutter. Dryss over godt med salt før servering.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon