Ukemeny for uke 47

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 47

Ny uke og nye muligheter for å spise god mat! Samme om man har travle dager eller dager med litt mer slinger, er det bra å spise god mat! Jeg håper du finner deg noen favoritter fra ukas meny!

God uke til deg! Og husk, nyt livet og nyt maten!

 

Mandag – Saftig biffsandwich med ost

Dette er perfekt mat hvis du er ute etter en lunsj som skal sette sitt gode preg på resten av dagen. Eller du vil ha en enkel, men litt raffinert middag. Den passer dessuten perfekt dersom du er ute etter litt skikkelig snaddermat utpå kvellinga engang. Dette er rett og slett veldig godt samme når på døgnet du ønsker å spise det.

Ukemeny for uke 47

 

Tirsdag – Fiskesuppe på 1-2-3

Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten. Denne fiskesuppa er det jo dessuten fisk i!

Ukemeny for uke 47

 

Onsdag – Stekt kylling med bønnesalat

Her hjemme spiser vi massevis av kylling. Bruksmulighetene er nærmest uendelige, og kjøttet tar takknemlig opp i seg de smakene du tilsetter. Det er dessuten kjapt å tilberede.

Ukemeny for uke 47

Torsdag –  Spansk sei
En gang, for ganske mange år siden, fikk min mann det for seg at han skulle bli vegetarianer. Ikke en av dem som verken spiser fisk, kjøtt eller ost, men av den litt mer lettvinte varianten. Altså en som bare kutter ut kjøtt. Nygift som jeg da var, konverterte jeg også til denne overbevisningen. Min konvertering var ikke helt oppriktig ment, så jeg spiste alltid kjøtt når vi ble bedt bort på besøk eller var ute på restaurant. Overbevisningen stakk ikke så dypt hos husbonden heller, men tre-fire måneder holdt han vel ut.
Perioden førte meg ut på en omfattende oppskriftssanking, og denne oppskriften fikk jeg fra min manns daværende sjef, Gunnar B.
Ukemeny for uke 47
Fredag – Fredagstacos med en vri
Her har jeg byttet ut den sedvanlige kjøttdeigen med en godt marmorert entrecôte i tillegg til at jeg har lagd en tomatsalsa og en skikkelig guacamole.
Ukemeny for uke 47

Lørdag – Rømmegrøt

Det trenger verken å være fest for å spise rømmegrøt. Lørdag funker fint! Èn tallerken rømmegrøt med en stor klatt smør og godt med sukker og kanel er jo rett og slett veldig godt! Kunsten med å spise rømmegrøt, for min del, er å stoppe selve spisingen mens du fremdeles har lyst på mer.

 

 

Søndag – Coq au vin

Det finnes det sikkert like mange oppskrifter på coq au vin som det finnes franskmenn. Denne er litt herfra og derfra, og blir en forholdsvis lett og mild variant av den franske nasjonalretten. Jeg forstår ikke fransk, men jeg har skjønt nok til å vite at coq au vin betyr hane kokt i vin. Haner er ikke noe vi kan gå i butikken og kjøpe her i Norge, og ikke vet jeg om det er mulig i Frankrike heller, for jeg har aldri prøvd.

 

Ukemeny for uke 47
Dessert – Karamellpudding
Jeg tilhører den delen av befolkningen som er glad i dessertpuddinger. Smakfulle, myke og glatte puddinger kan være en skikkelig slager!
Ukemeny for uke 47

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon