Ratatouille er en fransk grønnsaksstuing med auberginer og tomater, og vil for evig og alltid minne meg om den ultrasjarmerende animasjonsfilmen ”Rottatouille” hvor rotta Remy danker ut alle de flinke kokkene i Paris’ beste restaurantkjøkken.

Jeg elsker filmen og jeg elsker ratatouille! Her blander jeg den med pasta og får en deilig, smakfull og lettvint middag.

Tagliatelle med ratatouille

Dette trenger du for å lage tagliatelle med ratatouille til 4 personer
400 g tagliatelle
1 aubergine
1 dl olivenolje
2 squash
2 løk
3 fedd hvitløk
3 sardiner eller ansjoser
1 boks (400 g) hermetiske opphakkede tomater
200 g cherrytomater
1 dl vann
1 frisk eller tørket chili
6–7 stilker persille
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts sukker
150 g svarte oliven uten stein
2 ss balsamicoeddik

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og la den renne godt av når den er ferdig kokt.

Del auberginen i terninger på ca. 1 x 1 cm. Varm opp ¾ dl av olivenoljen i en stor stekepanne og ha i aubergineterningene. Stek dem på forholdsvis sterk varme i ca. 5 minutter til de begynner å bli gyllenbrune. Hell terningene over på kjøkkenpapir og la dem renne av.

Gjenta både oppdelingen, stekingen og avrenningen med squashene. Bruk 1–2 ss olje til stekingen. Skrell løk og hvitløk og skjær løken i tynne ringer og finhakk hvitløkfeddene. Ha dem i stekepanna sammen med 1 ss olivenolje. La det surre på ganske svak varme i noen minutter. Ha i sardinene og stek dem i noen minutter til de løser seg opp. Så har du i både de hermetiske- og de friske tomatene, vannet, opphakket persille, salt, pepper, sukker, aubergine- og squashterningene, koker opp og lar det småkoke i 10–15 minutter.

Tilsett oliven og balsamicoeddiken og smak til med salt og pepper. Bland inn pastaen og server.

Tagliatelle med ratatouille

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hello there, I discovered your site by way of Google while
    looking for a comparable subject, your website came up, it appears great.

    I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just become alert to your blog via Google, and found that it is really informative. I am going to be careful for brussels. I will appreciate in the event you continue this in future. Many other people can be benefited from your writing. Cheers!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *