Disse squashkakene smaker nesten som en perfekt blanding av amerikanske pannekaker og vegetarkaker, og jeg elsker dem! De er lette og luftige, og de har kjempegod smak av urtene og fetaosten.

Vi har spist dem som middag her hjemme, servert med kokt ris eller kokt byggryn og en grønnsalat. Men du kan også servere dem som en forrett. Kanskje bare med en chilisaus eller Fru Timians chilipesto til.

Det er en forholdsvis tynn røre, men de er fine å steke for det. Du må bare sørge for å ha en skikkelig stekeskorpe før du bruker en tynn stekespade for å snu kakene.

Squashkaker med fetaost og persille

til 24 kaker, nok til 4 personer servert med tilbehør

1 løk
1 fedd hvitløk
500 g squash
olivenolje til steking
nykvernet pepper
3 egg
75 g hvetemel
ca. 10 greiner flatbladet persille
ca. 10 greiner mynte
200 g fetaost, fra blokk

Finhakk løk, hvitløk og squash og ha i en stekepanne sammen med 1 ss olivenolje og noen runder fra pepperkvernen. La det surre på medium varme i noen minutter, til løken har blitt myk og blank.

Rør sammen eggene og hvetemelet. Hakk urtene og ha i, og smuldre i fetaosten. Jeg lar osten ha litt ulike størrelser. Så har du i løk- og squashblandingen og rører det godt sammen.

Tørk ut stekepannen før du tilsetter litt olivenoje – du kan godt pensle det ut, det skal være så lite. Fordel røre i klatter, ca. 2 ss pr kake og stek til de har fått en gyllenbrun stekeskorpe, ca. 2-3 minutter, før du flipper dem over og steker på den andre siden.

Se teksten over for tilbehørstips.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *