Pizza Margherita

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pizza Margherita

Jeg får skikkelig lyst til å bruke slagordet til en av de store dagligvarekjedene her til lands når jeg snakker om pizza Margherita! For det er virkelig noen ganger at det enkle er det beste! Jeg elsker pizza Margherita!

Det forutsetter at det må være en bra pizzabunn og tomatsaus! Og da er det i grunn greit. Når du skal lage porsjonspizzaer som dette, er det veldig fint å  ha en stekeovn som går opp til 300 grader, og det er veldig kjekt å ha en pizzastein som du kan legge inn i stekeovnen i tillegg. Denne steker jeg på nøyaktig 4 minutter på den temperaturen og med pizzastein inne i ovnen. Men, fortvil ikke om stekeovnen ikke går så høyt opp i temperatur. Bruk den høyeste temperaturen som går og beregn litt lengre steketid.

Pizza Margherita

4 porsjoner

Pizzadeigen
500 g hvetemel, tipo 00 (pizzamel)
1 ½ ts salt
1/3 pk gjær, fersk eller tørr
2 ss olivenolje
3 ½ dl vann, ca. 25 grader
durumhvete, semulegryn eller maismel (ikke maisenna) til utbaking (kan bruke hvetemel også)

Tomatsausen
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 bokser à 400 g hakkede hermetiske tomater
½ ts tørket oregano
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper

Toppingen
2 baller fersk mozzarella à 125 g, totalt 250 g
30 g parmesan
nykvernet pepper
frisk basilikum

Ha alle de tørre til deigen ingrediensene i en bakebolle. Bruker du ferskt gjær kan du bare smuldre det i bollen. Ha i oljen og vannet og elt deigen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Skru opp tempoet på eltingen og elt videre i 2-3 minutter.

La deigen hvile i 15-20 minutter før du hvelver den ut på et lett melet bakebord, deler den i fire like store deler som du ruller ut til hver sin store bolle.

Dryss et tykt lag med mel på et stekebrett og legg på deigbollene med god avstand. Dryss et lag med mel over bollene også før du legger over plast. Jeg synes det er best å bruke litt tykk plast, for eksempel tykke brødposer som jeg klipper opp.

La pizzadeigen heve i 1 time. Hvis det er mer enn 1 time til du skal lage pizzaen, kan du sette hele brettet inn i kjøleskapet og la deigen stå der i flere timer.

Mens deigen hever, gjør du klart fyllet. Finhakk hvitløkfeddene til tomatsausen og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter, til løken har blitt blank. Ha i de hermetiske tomatene og krydderet og kok opp. La sausen koke i 10–20 minutter. 10 minutter er nok, men den blir enda fyldigere i smaken om den får koke litt lenger.

Sett stekeovnen på så høy varme som mulig, gjerne 300 grader. Legg inn en bakestein hvis den har det.

Dryss mel på bakebordet. Nå kan du  bruke fingrene og håndflaten og klemme deigen utover til pizzaer. Legg pizzabunnene over på hvert sitt bakepapir etter hvert som de blir ferdige.

Fordel tomatsausen på bunnene. Riv den ferske mozzarellaen i småbiter og fordel utover. Riv parmesanen og ha rundt den også. Jeg bruker å ha over basilikumoljen og pepperen nå før jeg setter den første pizzaen i stekeovnen.

Stek pizzaen til de har fått gyllenbrune kanter og osten er smeltet. På 300 grader og med pizzastein i ovenen tar det 4 minutter. Lavere varme, krever lengre steketid.

Ha pizzaene over på en trefjøl, dryss noen basilikumblader over og du er klar for kos!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon