Pannekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 12

Pannekaker

Hjemme hos oss bor det noen skikkelig store pannekakeelskere, så når det lages pannekaker blir du stående å steke ganske så lenge – selv om vi bruker to stekepanner samtidig.

Fra før har jeg oppskrift på grove pannekaker her på bloggen, men jeg så plutselig at oppskriften jeg bruker  på fine, klassiske pannekaker ikke lå på bloggen. Jammen meg! Jeg bruker bestandig å lage dem med oppskriften i hodet, så jeg hadde helt glemt å sjekke om oppskriften lå her ute! Ha ha ha!

Her er derfor min oppskrift på klassiske, tynne pannekaker!

Vil du lage kjempegode pannekaker litt kjappere, må du sjekke ut oppskriften på LANGPANNEKAKE MED BACON!

Ingredienser

Pannekakene
50 g smør + til steking
350 g hvetemel
1 ts sukker
0.5 ts salt
5 egg
5 dl melk
1 dl vann, iskaldt

Til servering
bringebær
blåbærsyltetøy
bacon

Slik gjør du

Smelt smøret.

Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en bolle. Ha i eggene, melken og vannet og pisk det sammen til du får en klumpefri røre. Noen liker å piske det våte lett sammen før man heller det i bollen, men jeg er såpass lat og prøver å unngå mest mulig oppvask, at jeg har det rett i bollen. Du velger din løsning.

La røren stå på benken i 10-15 minutter. Du kan gjerne også lage røren på morgenen og så sette bollen i kjølekskapet frem til ettermiddagen.

Smelt 4-5 g smør i en stekepanne på litt over medium varme. Hell i en øse med røre og drei på stekepannen slik at røren fordeler seg utover hele pannen. Stek til røren har stivnet på toppen og du kan se at den begynner å bli brunflekkete på undersiden.

Bruk enten en stekespade til å snu pannekaken eller flipp den rundt ved å løfte stekepannen og å knekke i håndleddet sånn at det blir en aldri så liten flipp. Stek ferdig på den andre siden.

Legg pannekakene oppå hverandre og legg en ren kjøkkenklut over mens du steker dem ferdig.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon