Adventskringle

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Adventskringle

Lysene ute er allerede tent og adventsstaken står klar ute i garasjen (jeg har grønt bar i den, så det gjelder å holde den kald så lenge som mulig). Her er vi med andre ord klare for å hilse adventsiden velkommen!

Har du lyst til å å bake i løpet av helga, er denne adventskransen er morsomt alternativ. Jeg bruker bolledeigen min som utgangspunkt.

God advent!

Adventskringle

Dette trenger du for å bake én adventkrans
Deig
100 g smør
600 g hvetemel
1 dl sukker
½ ts bakepulver
¼  ts salt
3 ½  dl melk
50 g gjær

Mandelfyll
150 g mandler
150 g melis
3–5 ss kokende vann
1 dl rosiner

1 egg til pensling
100 g melis til glassur

Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter.
Deigen skal heve 40 + 20 minutter.
Dekk et stekebrett med bakepapir.

Smuldre smøret i mesteparten av melet. Bland i resten av det tørre, men la det være igjen litt hvetemel. Varm melken til den er fingervarm og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen slik at du har kontroll på at deigen ikke blir for fast.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter. Deigen skal stå lunt og ikke få trekk på seg.

I mellomtiden lager du mandelfyllet. Ha mandlene og melisen i en food prosessor og kjør knivene til mandlene er oppmalt og alt er godt blandet. Ha det over i en bolle og tilsett nok kokende vann til at du får en tykk masse.

Når deigen er ferdighevet, har du litt mel på bakebordet og slår ut deigen. Elt den litt og rull den ut til en pølse på ca. 55 cm. Kjevle den ut til den blir ca. 20 cm bred. Smør mandelfyllet jevnt utover, men ikke helt ut i kantene. Dryss over rosinene og rull deigen sammen til det blir en pølse og legg den forsiktig over på stekebrettet, med skjøten ned. Dander pølsen slik at du får en krans. Prøv å lime sammen endene slik at kransen blir jevn hele veien rundt. Legg et klede over kransen og la den etterheve i 20 minutter.

Pisk sammen egget og pensle det på toppen av kransen før du setter stekebrettet på nederste rille i ovnen. Hvis den begynner å bli brent på toppen, legger du på et bakepapir. La den avkjøles på rist.

Rør ut melisen med noen spiseskjeer kaldt vann og pynt kransen før du stikker nedi lys og synger adventssangen.

Adventskringle

4 kommentarer til “Adventskringle”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon