Colapinner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Colapinner

Du må ikke forledes til å tro at kolapinnene mine inneholder Cola, for det gjør de slett ikke. Navnet stammer nok mer fra det svenske ordet kola, som rett og slett betyr karamell, enn den amerikanske brusversjonen.

Dette er en kjekk julekake å lage dersom du ikke har all verden med tid og i tillegg har tenkt å bake samme dag som du leser oppskriften. Veldig mange julekaker er jo avhengige av at deigen får overnatte i kjøleskapet før de kjevles eller klemmes ut. Det gjelder altså ikke for disse colapinnene. Her er det bare å kjøre sammen deigen og sette i gang med én gang.

Jeg elsker den søte karamellsmaken på de ferdige pinnene. Perfekt stekt er de sprø med en kjerne midt i som er litt seig.

Colapinner

Dette trenger du for å lage colapinner
200 g romtemperert smør
200 g finkornet sukker
1/2 ts kanel
1ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
1 eggeplomme
1 ss sirup
1 egg til pensling
25 g hasselnøtter eller mandler til strø

Colapinner

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Pisk smør og sukker hvitt, 5-6 minutter. Skrap ned langs kantene en gang eller to slik at du får med deg alt i piskeprosessen. I mellomtiden blander du sammen de tørre ingrediensene.

En slik smørdeig skal aldri arbeides mer med enn akkurat det som er nødvendig for at den skal henge sammen, så når smør og sukker er pisket hvitt gjelder det å være litt effektiv med resten av tillagingen. Visp inn eggeplommen og sirupen før du har i de tørre ingrediensene og kjører miksmasteren rundt akkurat nok til at alt er blandet sammen. Du kan godt ta de siste rundene for å få med deg smitt og smule med en sleiv.

Tøm deigen ut på en lett melet benk. Klem den sammen før du deler den i 6 like store deler. Rull hver del ut til en pølse like lang som stekebrettet er bredt. Legg tre pølser på hvert brett. Klem pølsene flate.

Pensle med sammenvispet egg. Finhakk nøttene eller mandlene og fordel dem over. Stek begge brettene samtidig i 10-14 minutter. De skal ha fått en gyllen farge og ha en fast skorpe på oversiden.

La stengene ligge i ro på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist til avkjøling. Bruk en brødkniv og skjær stengene på skrått til pinner.

Colapinner

En av mine store barndomsfavoritter på julekakefronten, er hvite kakemenn. Har du lyst til å prøve deg på dem, finner du oppskriften her. 

 

6 kommentarer til “Colapinner”

  1. Jeg har bakt slike kaker i årevis, og de er veldig populære fordi de smaker så godt. Mine kaker kalles brune pinner, med tanke på sirup og kanel. Jeg forstår ikke hvor cola kommer inn her?

  2. Ble litt usikker på lengde og bredde på stekebrettet, jeg :o/ Deigpølsene ble ganske lange og smale og jeg trykte de kanskje for flate? Stengene ble likevel ikke så veldig lange, men uansett: kjempegode på smak.

    • Så bra, Tone! Det spiller ikke så stor rolle hvor lange stengene blir, så lenge som de skal deles opp igjen etterpå.

    • Stengene er ikke så brede når de er stekt. Trikset er å skråskjære såpass at de får lengde, og så ser det jo også flott ut. Litt avskjær blir det, men litt godt til kokken og de som blir fristet til å tjuvstarte litt.;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon