Kanelstjerner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kanelstjerner

De aller fleste julesmåkaker er variasjoner over temaet smør, sukker, mandler og egg, og det er helt utrolig at det er mulig å lage så mye forskjellig som smaker så godt. Disse amerikanske kanelstjernene inneholder tre av de fire hovedingrediensene: sukker – rettere sagt melis – mandler og egg. Kanelen gjør at de skiller seg ut fra resten av julekjeksen. Den gir en spennende og litt ny smak.

Kanelstjerner

Dette trenger du for å lage ca. 30 stjerner
200 g mandler
2 eggehviter
175 g melis
1 liten ts kanel
ca. 1 dl sukker til utkjevling

Start med å male mandlene i en mandelkvern eller en food prosessor. Jeg liker godt at ikke alt er helt finmalt, men at det er noen litt større biter igjen. Så har du eggehvitene i miksmasterbollen og setter i gang vispene. Når eggehvitene begynner å bli hvite og stive, tilsetter du melisen porsjonsvis mens vispene går. Nå har massen forhåpentligvis blitt helt blank og hvit. Ta ut ca. 3 ss av den og ha i en liten skål til glasur.

Ha de malte mandlene og kanelen i eggehvitemassen og bland. Ta deigen ut av bollen, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i én time.

Sett stekeovnen på 160 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Strø et tynt lag med sukker på bordet og ha deigen over. Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk. Bruk en pepperkakeform til å stikke ut stjerner, og legg dem over på stekebrettet. Når all deigen er oppbrukt, fordeler du melisglasuren på toppen av hver kjeks.

Stek kjeksen midt i ovnen i ca. 10 minutter. Melisglasuren skal ikke ta farge. La kjeksen avkjøles på en bakerist før du har den oppi en kakeboks.

 

Er du glad i mandler, er du sikkert også glad i fyrstekake full av malte mandler. Her er oppskriften på min julevariant av fyrstekake. 

8 kommentarer til “Kanelstjerner”

  1. Hei. Fin blogg, en liten kommentar til kanelstjerneoppskriften, eller Zimtsternene, som de egentlig heter. Dette er en kjekstype som kommer fra Tyskland/Østerrike opprinnelig, og jeg kan anbefale å sjekke ut alle tysktalende lands julebakst, der er det fantastisk mye spennende og godt!

  2. Hei Kanga og takk for meldingen!
    Jeg har ingen problemer med å tro at det er fantastsisk mye god julebakst å finne i tysktalende land. Kanskje jeg må friske opp tyskkunnskapen min sånn at jeg kan kjøpe meg noen tyske kokebøker?
    Marit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon