Strull

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Strull

Helt til jeg nesten var voksen trodde jeg at strull egentlig var et tulleord. En høyst familiær betegnelse på de sylinderformede krumkakene som mamma brukte å lage. Men det var det jo ikke. Strull er virkelig navnet, og det er flere enn min familie som bruker det.

Har du et krumkakejern, går det riktig så greit å lage strull. Det svir bestandig litt på fingertuppene når jeg ruller sammen de første strullene, for det må gjøres med en gang de kommer ut av jernet, og da er de jo veldig varme, men det går i grunn fint.

I denne oppskriften bruker jeg kremfløte, men du kan også bruke seterrømme – jeg er ganske så sikker på at det var det vi brukte hjemme i barndommen. Da får strullen en litt mer syrlig smak. Takk til Anne Gro Engen som minte meg på det 🙂

strull

Oppskrift på sprø strull
ca. 25 stykker

2 ½ dl kremfløte
100 g sukker
100 g hvetemel
¾ dl kaldt vann

Ha fløten og sukkeret i en bolle og pisk det luftig. Sikt inn hvetemelet og rør det forsiktig inn. Hell over vannet og rør det inn også.

La røren svelle i 30 minutter.

Bruk en stor skje til å fordele røren utover krumkakejernet. Pass på at de ikke blir for mye stekt. Finn frem et rundt skaft og rull strullen rundt skaftet så snart den er ute av jernet. La kaken stivne før du tar den av og legger den på en bakerist til avkjøling.

Strullen holder seg godt i en lufttett boks.

strullstrullstrullstrull

 

 

 

sponsorplakat-vba16

Jeg er semifinalist i kategorien Årets matblogg i Vixen Blog Awards! Har du lyst å stemme meg fram til finalen, kan du klikke deg inn her! (Det er lov å stemme hver 12. time 😉 )

2 kommentarer til “Strull”

  1. Hei! Jeg har lært at strull skal lages med sur fløte (seterrømme eller creme fraiche), har du prøvd det? Slik at det ikke bare er fasongen som er forskjellig fra krumkake, men også smaken.
    Hilsen Anne Gro

    • Ja, det har du jammen helt rett i, Anne Gro! Og jeg tror at det var det mamma bestandig brukte.
      Jeg skriver det inn i oppskriften, så kan folk velge selv 🙂 Takk for tilbakemeldingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon