Tomatterte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatterte

Frossen butterdeig er en veldig bra oppfinnelse! Skulle ønske at det var mulig å finne en sort som var lagd med ordentlig butter – altså smør – og ikke margarin, men det har jeg ennå ikke funnet. Gi lyd fra deg dersom du har sett det noe sted!

Men, til tross for margarinen, er det en bra oppfinnelse. På noen få strakser kan du så lekker flaket bakverk, og det kan vi like. Her bruker jeg kjøpt butterdeig for å lage denne snerte tomatterten. Veldig enkel og veldig god.

Du kan spise den som den er, som en forrett eller snacksemat, eller du kan ha den som tilbehør til en kjøtt– eller fiskemiddag.

Tomatterte

Dette trenger du for å lage tomatterten
8 godt modne tomater
3+3 ss olivenolje
salt
pepper
1 fedd hvitløk
noen kvister frisk timian
1 ss hvetemel, til utkjevling
1 pk butterdeig
1 neve ferskrevet parmesan

Kle et stekebrett med bakepapir og smør en paiform. Sett stekeovnen på 200 grader.

Del tomatene i to og legg dem over på stekebrettet. Pensle 3 ss olivenolje på snittflatene. Ha på salt og pepper. Skjær opphvitløken i tynne skiver og fordel dem over tomatene. Fordel også timiankvistene. Bak tomatene midt i ovnen i 1 time. Skru ned varmen i stekeovnen til 180 grader.

Ha litt hvetemel på bakebordet. Legg butterdeigplatene oppå hverandre og kjelve dem ut. For best resultat må du kjevle like mye alle veier. Løft litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Kjelve den ut til den er ca. 3 mm tykk. Skjær ut en runding som er stor nok til at den passer i en paiform, inklusive oppover kantene. Klem deigen godt nedi formen.

Pensle bunnen med resten av olivenoljen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i hele bunnen. Strø over parmesanen, salt og pepper. Fordel tomatskivene oppå og sett paien i stekeovnen. Stekes i 15-20 minutter. Skjær noen tynne skiver med parmesan og fordel over tomatene.

 

5 kommentarer til “Tomatterte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon