Ukemeny for uke 5

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 5

Fremdeles fullt intermodus selv om det er meldt varmegrader og regn utover uka. Akkurat nå laver snøen, som blir våtere og våtere for hver time, ned. Jeg satser på å holde meg innendørs med varm te og en biscotti eller to. Litt annen mat må til for å gjøre uka fullkommen også. Her kommer mine middags- og dessertforslag for den kommende uka.

God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag – Lysegrønn kyllinggryte

På lørdag satte jeg lysegrønne lys i alle lysestakene mine på kjøkkenet og fikk vårfornemmelse selv om det snødde ute og gradene var langt under null. Jeg utvider følelsen og tar et glimt av vår med meg inn i mandagsmiddagen med denne kyllinggryta.

Ukemeny for uke 5

 

Tirsdag – Pasta med basilikumpesto

Det blir lysegrønt på tirsdag også. Da er basilikumpestoen som får spille hovedrollen i middagen. Jeg simpelthen elsker pasta med basilikumpesto og vi spiser det masse her hjemme!  Sist jeg var i Mathallen i Oslo kjøpte jeg med meg en ferdig basilikumpesto på glass, og den var dyr og god. Det er svært sjelden jeg synes ferdiglagde basilikumpestoer er spesielt gode, så jeg bruker å lage dem selv. Husk bare på å pakk inn basilikumen din når du tar den med hjem fra butikken. Den dør bare ved tanken på å skulle ut i 1 minusgrad!

Ukemeny for uke 5

 

Onsdag – Gryte med sei og safran

Oppskriften er opprinnelig fra Tina Nordström, som lagde denne gryta i ett av sine aller første matprogrammer på SVT. Fiskegryta er like god i dag!

Ukemeny for uke 5

 

Torsdag – Tunfisksalat med kokt egg

Kanskje like mye lunsj som middag dette, men er helt ypperlig når middagen skal på bordet på kort, kort tid og du ikke vil gå på akkord med smaken. Egg og tunfisk er veldig godt sammen. De to smakene utfyller hverandre like bra som et perfekt kjærestepar. Jeg synes dessuten det er veldig godt sammen med skikkelig tysk svartbrød.

Ukemeny for uke 5

 

Fredag – Pølsepizza

Barndomsfavoritten pølsepizza holder tritt år etter år! Et glass iskaldt melk til er også fremdeles favoritten.

Ukemeny for uke 5

 

Lørdag – Curry med kjøtt og ris

Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Det er lett å tilpasse strykegraden etter egne smaksløker.

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Det er lurt å lese gjennom alt før du begynner.

Ukemeny for uke 5

 

Søndag – Kjøttsuppe

Når jeg lager kjøttsuppe, har jeg alltid som mål at det skal være nok til to dager, selv om det ikke alltid blir det. Når suppa kommer på bordet, har vi en tendens til å ta godt for oss. Kjøttsuppe er jo så utrolig godt! Jeg bruker som oftest å gjøre om suppa til lapskaus dag nummer to, og har vi spist litt for mye av suppa den første dagen, sper jeg bare på med noen ekstra potetbiter og kanskje en middagspølse.

Ukemeny for uke 5

 

Dessert – Klassisk formkake med melisglasur

En av bonusene ved nærmest å vokse opp på bedehuset var alle de gode kakene jeg fikk spise oppigjennom årene. For var det noe de gamle tantene kunne, var det å lage all verdens deilige kaker. Her sto rullekaker, kvæfjordkaker, fylte bringebærkaker og formkaker om hverandre, og det var bare å forsyne seg.

Ukemeny for uke 5

God uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon