Pekingand i små pannekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pekingand i små pannekaker

Du vet hvordan det er når du innimellom lurer på om du faktisk har opplevd en spesiell ting eller om det hele bare er en drøm. Med meg skjer definitivt ikke hver dag, men ofte nok til at jeg kan si at jeg kjenner følelsen. På samme måte har jeg det med mat. Hvor mange ganger har jeg vel ikke reist jorden rundt ved å  koke meg gjennom den ene oppskriften etter den andre.

I dag går turen til den kinesiske hovedstaden. I 600–700 år har de i Beijing spist sprøstekt and rullet inn i løvtynne pannekaker sammen med vårløk og hoisinsaus, som er en kinesisk dipsaus lagd av soyabønner, chili og hvitløk. Dette er rett og slett kjempegod mat. Så enkel i smaken, men likevel fyldig og aromatisk. Og fullt gjennomførbar å lage uten noen form for stress.

PS! Når du steker anden, vil det renne av massevis av fett. Ta vare på det i en boks. Det holder seg kjempelenge i kjøleskapet. Neste gang du skal råsteke potetbåter i stekeovnen eller frese noen kyllingfileter i stekepanna, bruker du en god klatt av fettet. Det løfter det ferdige resultatet mange hakk!

Pekingand i små pannekaker

Dette trenger du for å lage pekingand til 4 personer
Anden
1 hel and, 2– 2 1/2 kg
2 ts salt
nykvernet pepper
3 cm ingefær
4 ss honning
2 ts five spice – kinesisk krydder

Pannekakene (16 stk)
300 g hvetemel
1 ss sukker
3 dl kokende vann
mel til utkjevling
6 ss sesamolje

Tilbehør
6 vårløk
1 agurk
1 1/2 dl hoisinsaus
2 ts sesamolje

Sett stekeovnen på 180 grader. Ta ut eventuell innmat som ligger i en pose inne i anden. Tørk anden godt med kjøkkenpapir før du bruker en grillpinne eller noe annet spisst til å stikke små hull i skinnet på brystet og nede ved lårfestene, der hvor skinnet er tykkest og fetest. Fordel salt og pepper rundt hele anden. Legg den så på en risk over en langpanne og stek den midt i stekeovnen i 1 1/2 time. Halvveis i stekeperioden, tar du ut hele langpanna og rista og heller alt fettet over i en bolle. Ta vare på fettet ! Sjekk hva jeg skrev litt lenger opp i teksten.

Når du har fått anden inn i ovnen, starter du med pannekakene. Ha hvetemelet i en bolle og tilsett sukker og vann. Rør det sammen til det blir en jevn og fin deig. Dryss mel på bordet og elt deigen godt sammen. Tilsett nok mel til at deigen blir så fast at den ikke er stikkete. Den skal vøre forholdsvis fast. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen og la den hvile i 30 minutter.

Pekingand i små pannekaker

Del deigen i to og kjevle den ene halvparten ut til en leiv som er ca. 4 mm tykk. Stikk ut 8 små pannekaker, ca. 7 cm i diameter. Pensle den ene siden med sesamolje. Legg sammen to og to med oljesiden mot hverandre. Dekk dem med et klede og la dem hvile i 30 minutter. Gjenta med resten.

Pekingand i små pannekaker

Kjevl så ut pannekakene så tynne som du greier uten at de går i stykker. Sett en stekepanne på sterk varme og stek pannekakene i ca. 1 minutt på hver side. Ikke bruk olje til stekingen. Ta de to pannekakene, de du kjevlet ut sammen og som har ligget sammen under stekingen, fra hverandre. Når du steker dem på denne måten får du én side som er helt myk og én som er sprøstekt. Da blir det hele ekstra godt. Dekk dem med kjøkkenklede til resten av maten er klar.

Lag glasuren til anden. Fjern skinnet på ingefæren før du river den på den fineste siden av rivjernet. Rør det sammen flytende honning og five spicekrydderet. Er honningen fast, varmer du den opp først.

Ta ut anden og pensle den med glasuren. Stek i 5–7 minutter. Pensle på nytt, stek, pensle og stek igjen. Nå skal skinnet være fint og brunt og skikkelig sprøtt.

Skjær vårløken i 5 cm lange remser. Del agurken i to og skrap ut frøene med en skje før du også deler den i 5 cm lange staver. Bland sammen hoisinsausen og sesamoljen.

Del opp andekjøttet i små remser. Det sprø skinnet skjærer du i biter eller remser, alt etter som det passer.

Pekingand i små pannekaker

Smør et lag med sausen på pannekakene. Fordel kjøtt, grønnsaker og skinn over og brett pannekakene sammen. Spis og nyt!

Pekingand i små pannekaker

3 kommentarer til “Pekingand i små pannekaker”

  1. lag ruter i skinnet på anden. Salt og peppre begge sider og la kjøttet ligge i romtemeratur. Kutt gulrøtter Julienne (strimler), løk og champignon i fine biter. Legg andelårene i en tørr, kald panne og skru på maks varme. Juster varmen etterhvert. Brun kjøttet godt på begge sider, og la det deretter steke på 200 grader i ca 30 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. La lårene hvile en 10 minutters tid før servering. Ha litt smør i pannen og la grønnsakene surre på middel varme til de er myke. Ha de så over i en ildfast form og la de holde varmen i ovnen mens du lager saus. Ha rødvinen over i stekepannen og la det koke en kort stund. Strø sukker over og rør. Ta pannen av platen og pisk inn smør sammen med den finhakkede bladpersillen. Smak til med salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen. Anrett ett kyllingrår på hver sin tallerken sammre men med ris, grønnsaker og litt saus. Ha litt revet bladpersille over, og voila, retten er klar til servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon