Pæresalat med blåmuggostdressing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pæresalat med blåmuggostdressing

Den aller, aller beste nøtten jeg vet, er pekannøtter! Av utseende ligner de jo veldig på valnøtten, men har en mye rundere smak uten den bitterheten som valnøtten har. Det eneste som er dumt med pekannøtter er prisen. Men, jeg kjøper dem for det. Åh! Nå mens jeg sitter og skriver dette fikk jeg ekstremt lyst på noe av det aller beste som finnes: pekannøttpai! Har du noen gang smakt det? Helt fantastisk. Jeg har ikke bilde og oppskrift liggende på lager, så det skjønner jeg at jeg må lage og legge ut her i løpet av nærmeste framtid.

I mellomtiden koser jeg meg med denne kjempegode salaten full av pærer, pekannøtter og blåmuggost. Salaten er helt topp å spise hele året, eller når de har gode pærer i butikken, og det har de nå. Bildet er tatt på høsten da jeg hadde ferske bjørnebær i hagen. Når bjørnebærene er ute av sesong, kutter jeg dem ganske enkelt ut. Jeg synes ikke de frosne bærene blir så gode i denne salaten.

PS! Du kan gjerne lage en ekstra stor porsjon porsjon av de honningmarinerte pekannøtennene, så kan du knaske litt dagen etter også.

Pæresalat med blåmuggostdressing

Dette trenger du for å lage pæresalat med blåmuggostdressing og honningmarinerte pekannøtter til 4 personer
90 g flytende honning
1 ts nykvernet pepper
1 ts salt
150 g pekannøtter
2 ts sukker
200 g blåmuggost – jeg bruker Blue Castello
1 ¼ dl olivenolje
1–2 ts sitronsaft
2 ts H-melk
3 modne, myke pærer
blandet grønnsalat
(1 ½ dl bjørnebær – tas med når de er i sesong)

Sett stekeovnen på 170 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Bland honningen med pepper og ½ ts salt i en bolle før du tilsetter pekannøttene. Rør rundt slik at nøttene blir helt dekt av honningmarinaden. Hell blandingen utover stekebrettet og fordel det utover slik at det ligger i ett lag. Dryss over sukkeret. Sett brettet på midterste rille i stekeovnen og stek nøttene i 7 minutter. Ta brettet ut og bruk to gafler til å vende alle nøttene. Sett brettet tilbake og stek videre i 6–7 minutter. Følg med for å forsikre deg om at nøttene ikke blir brent. Ta brettet ut av ovnen og sett nøttene til avkjøling. Når det har stivnet, brekker du nøttene fra hverandre.

Ha 50 gram av osten i en bolle sammen med olivenoljen, sitronsaften og melken og mos det sammen med en gaffel til du får en jevn og fin dressing. Smak til med salt og pepper.

Vask pærene og skjær dem i båter. Vask salaten og tørk den godt før du river den opp i mindre biter.

Bland pæreskivene og salaten sammen i en bolle og fordel over litt av dressingen slik at alle bladene og pæreskivene får et tynt lag over seg. Smuldre osten over. Fordel resten av dressingen (og bjørnebærene) over.

4 kommentarer til “Pæresalat med blåmuggostdressing”

  1. […] Jeg har en forkjærlighet for kyllingfileter med skinn. Jeg synes det er lettere å få et saftig og godt resultat med dem. Det sprøstekte skinnet smaker dessuten utrolig godt. Du bruker den kyllingen du har tilgjengelig. Vil du ha en litt annen vri på denne salaten, kan du prøve denne pæresalaten med blåmuggostdressing. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon