Stekt svinefilet med sursøt saus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt svinefilet med sursøt saus

Sterkt inspirert av ukas thaimatkurs, sto det sursøtt stekt svinekjøtt på menyen i går. Jeg fikk ikke noe fint bilde av denne rettene fra kurset, derfor så du heller aldri denne retten derifra.

Sursøt saus er en av de smakene jeg forbinder mest med asiatisk mat. Av alle de gangene vi gikk på kinarestaurant på 80-tallet, var nok den sursøte sausen og stekt svinekjøtt, det vi spiste aller mest av.

Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks. Basisoppskriften har jeg fra Sebastian Engh, som hadde thaimatkurset. Jeg tilsatte litt mer grønnsaker i den ferdige retten.

Stekt svinefilet med sursøt saus

Dette trenger du for å lage sursøtt stekt svinekjøtt med babymais, sukkererter og brokkoli
3/4 dl eddik, klar 7 %
100 g sukker
1/2 ts salt
3/4 dl ketsjup

125 g sukkererter
125 g minimais
1 liten brokkoli
2 vårløk
1 liten løk
12-15 cherrytomater eller 2-3 vanlige tomater
400 g indre- eller ytrefilet av svin – du kan også bruke kyllingfilet
2 ss nøytral olje, solsikke- eller maisolje er fint

4 dl ris
6 dl vann

Start med å koke ris. Den trenger lengst tid. Kok den etter anvisning på pakken.

Ha eddik, sukker (jeg vet det er mye), salt og ketsjup i en liten kasserolle og kok opp. Setter du nesen bort dit nå, får du en helt gratis neseoppkvikker, for dette lukter ganske så sterkt. La det småkoke i 3-4 minutter. Sett det til side.

Del sukkerertene i strimler og hver minimais i 3 deler. På kurset fikk vi lære at dersom du ikke finner fersk minimais i butikker, kutter du den ut av oppskriften. Hermetisk funker ikke! Brokkolien skjærer du i små buketter. Bruk også stilkene. Jeg skreller dem og skjærer dem i tynne skiver. Vårløken skjærer du i skiver, litt på skrått og løken skjærer du i tynne skiver. Cherrytomatene deler du i 2 eller 4. Bruker du store tomater, deler du dem i flere deler. Svinekjøttet deler du opp til slutt i tynne skiver.

Varm oljen i en stor stekepanne og ha i kjøttskivene. Brun dem raskt i ca. 2 minutter. Hell over sausen som du akkurat har lagt og varm opp til kokepunktet. Så tilsetter du resten av ingrediensene, unntatt vårløken, og lar det putre i 2 minutter. Dryss over vårløken, rør den inn og vent i 20 sekunder.

Klart til servering!

Stekt svinefilet med sursøt saus

PS: Jeg hadde i ganske mye mer grønnsaker enn hva som var i den originale oppskriften. Det ble derfor litt for lite saus på den ferdige retten på bildene. Jeg har økt mengden saus i oppskriften, så du vil få mer saus enn du ser her.

Ett kommentar til “Stekt svinefilet med sursøt saus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon