Ukemeny for uke 13

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 13

Hvor tilbringer du påska? Jeg kan ikke ta feil når jeg helgarderer og sier at noen er hjemme, noen på fjellet og andre ved sjøen. Felles for de aller fleste er at det i løpet av uka blir noen ekstra fridager.

Nyt dagene, nyt livet og riktig god påske!

Mandag – Pastasalat med kylling og tomater

I denne oppskriften bruker jeg kyllingconfit, som er kyllingkjøtt kokt i deilig andefett. Det kan kjøpes ferdig stekt i velassorterte butikker. Men, du kan ogås bruke vanlig kyllingkjøtt som du steker og deler opp. Funker som kula! Godt blir det!

Ukemeny for uke 13

 

Tirsdag – Laks med agurksalat og poteter

I barndommen sto det veldig ofte laks på menyen på søndagene. Lakseskiver som hadde trekt i godt krydret vann sammen med kokte poteter, agurksalat, rømme og smeltet smør. Jeg brukte bestandig å ha på store mengder smeltet smør oppå rømmen. Smøret størknet og smakte fantastisk godt blandet med den sure rømmen.

Ukemeny for uke 13

 

Onsdag – Tagliatelle med ratatouille

Dette er mat som jeg simpelthen elsker! Dette er en vegetarisk versjon. Vil du ha med kjøtt eller fisk, passer dette godt til det aller meste!

Ukemeny for uke 13

 

Skjærtorsdag – Lammelår med rotstappe

Skjærtorsdag er dagen i påska hvor lammekjøttet har hatt en sentral plass helt fra gammel jødisk tradisjon. Lenge før skjærtorsdagen oppsto, spiste jøder lammekjøtt, usyrnet brød, bitre urter og drakk vin på denne dagen. Det var også det siste måltidet Jesus spiste med disiplene sine.

Å tilberede og lage lammelår, er enkelt, og det blir veldig godt. Jeg kommer også ut med en ny oppskrift på utbeinet lammelår nå i løpet av påska, så følg med!

Ukemeny for uke 13

 

Langfredag – Oksehalegryte med kjempegode poteter

Tradisjonen sier at det langfredag skal spises mørk mat. Mørkt kjøtt eller gryteretter. Jeg foreslår en mørk oksehalegryte som blir aller best når den får stå å småputre i mange timer før servering. Husk å bestill oksehalene hos slakteren, for det er slett ikke vanlig å finne dem i kjøttdiskene rundt om. De fleste slaktere/kjøttdisker kan skaffe dem til enste dag.

Ukemeny for uke 13

 

Påskelørdag – Fiskeform med laks, reker og karri

Jeg bruker å lage denne gryta i stekeovnen, men den kan også stå og småkoke på stekeplata hvis det passer deg bedre.

Ukemeny for uke 13

 

1. påskedag – Kalkungryte med butterdeigslokk

Om middagen skulle være mørk på langfredag, skal den være lys på 1. påskedag. Så i dag står det kalkunpai med butterdeigslokk på middagsmenyen.

Ukemeny for uke 13

 

Dessert – Hjemmelagd kanelis

Så lett kan du lage deilig is hjemme uten ismaskin!

Ukemeny for uke 13

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon