Ukemeny for uke 18

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 18

De første dagene av denne uka skal jeg tilbringe i København sammen med andre bloggere. Jeg tenkte derfor at jeg skulle ha litt danskinspirert mat på bloggen denne uka, men fant fort ut at det var særdeles begrenset med danske godbiter i arkivet. Vi får satse på at det blir mer etter denne inspirasjonsturen. Jeg fant én spansk potetomelett som jeg serverer sammen med svart rugbrød, og slike rugbrød spiser de iallfall mye av i Danmark. Vi starter derfor uka med det.

Håper du liker resten av menyforslagene jeg har funnet fram også. God uke til deg!
Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Følg gjerne bloggturen min til København her på bloggen, på Facebooksiden min og på Instagram. Du finner meg lettest på Instagram ved å klikke på Instagramlogoen nede på venstre side.

 

Mandag – Spansk potetomelett med laks og brokkoli

Sammen med de spanske anene til denne omeletten, serverer jeg altså dansk rugbrød. En heldig forbrødring eller forsøstring, spør du meg.

Ukemeny for uke 18

 

Tirsdag – Fiskegrateng med makaroni

Mange av de middagsrettene jeg vokste opp med, og som jeg syntes var ulidelig kjedelige da jeg var en urban, singel kvinne i 20-åra, har kommet til heder og verdighet igjen etter hvert som åra har dratt seg på. Fiskegratengen er et typisk eksempel på det. Det er jo så godt!

Ukemeny for uke 18

 

Onsdag – Sprø panerte kyllingfileter med ovnsbakte poteter

For å gi ekstra smak til helt vanlig kylling, som jo ikke smaker all verden, panerer jeg dem her i brødsmuler og parmesan. Det blir skikkelig saftig og godt! Oppskriften er sterkt inspirert av en oppskrift jeg har lest i én av Nigella Lawsons kokebøker.

Ukemeny for uke 18

 

Torsdag – Supergode pølser i brød med yoghurtsaus og sennepsmajones

Dette må jeg si er et av de aller beste tilbehørene jeg har spist til pølse og brød på durabelig lenge. Her har jeg rett og slett lagd to tilbehør som passer som fot i hose til en god grillpølse eller to. Èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili.

Ukemeny for uke 18

 

Fredag – Potetsuppe med svinemedaljonger

Helt fløyelsglatt potetsuppe med baconsurrede svinemedaljonger til. Enig med meg i at det høres veldig godt ut? Ta en titt på bildet og bli fullstendig overbevist!

Ukemeny for uke 18

 

Lørdag – Aspargesterte

Jeg digger det når mat ser kjempelekker ut, smaker som en drøm og er lekende lett å lage! Da kan det rett og slett ikke bli bedre! Dette er maten som passer på et hvilket som helst vårbord – enten det dreier seg om hverdag eller fest. Jeg vil jo si at denne terten, eller paien, om du vil, er helt perfekt på et koldtbord. Her er det bare å ramse opp alt hva mai kan frembringe av festdager, og dette er maten!

Ukemeny for uke 18

 

Søndag – Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt. På et vis er dette en typisk helgerett, snasen og lekker som den er. På den andre siden er jeg støtt og stadig klar for snasen mat både på mandager og onsdager, og har derfor erklært dette til middag som passer like bra til alle ukens dager. Flotte greier.

Ukemeny for uke 18

 

Dessert – Sjokoladekake som ikke trenger steking

Denne sjokoladekaken er perfekt når du enten ikke har stekeovn tilgjengelig eller rett og slett bare vil røre sammen en god kake uten å ta i bruk stekeovnen. Jeg vet ikke om den egentlig helt kvalifiserer til å kalles en kake. Kanskje det likegjerne kan kalles sjokoladesnacks. Knallgodt er det samme hva vi kaller det!

Ukemeny for uke 18

God matuke!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon