Kyllingsnitsel med salviesmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsnitsel med salviesmør

Love it! Love it! Love it! Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt! Når du ser bildet, tenker du kanskje at dette er kompiserte saker, men det er det ikke. Dette er mat du like gjerne kan lage på tavle hverdager som i helgene når du har bedre tid. Griljeringen gjør at skorpen på kyllingen blir helt knasende sprø mens selve kjøttet blir akkurat så saftig som kyllingkjøtt skal være.

Velg gjerne kyllingbryst med skinn på, hvis du finner det i butikken. Da er du garantert en enda sprøere skorpe.

Kyllingsnitsel med salviesmør

Dette trenger du for å lage kyllingsnitsel med salviesmør til 4 personer

Kyllingen
ca. 1 dl hvetemel
2 egg
25 g parmesan
1 sitron
3–4 greiner timian
30 salvieblader
1–2 dl griljeringsmel eller aller helst tørkede loffsmuler – se tips helt nederst i saken
1 ts salt
nykvernet pepper
4 kyllingbrystfileter, ev. 2 store med skinn
olje og smør til steking
50 g smør

Potetene
8–10 kokefaste poteter
2 greiner timian
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med potetene. De tar lengst tid. Del potetene i båter og ha dem over i en ildfast form eller langpanne. Hakk opp timianen og ha over sammen med resten av ingrediensene. Rør det godt sammen.

Stekes i 20–25 minutter.

Så til kyllingen. Ha hvetemelet på en tallerken. Eggene pisker du lett sammen i en dyptallerken. Parmesanen og det gule på sitronskallet river du på den fine siden av et rivjern. Hakk opp timiangreinene og 10 av salviebladene. Bland alt dette sammen med brødsmulene på en tredje tallerken. Ta også med salt og pepper her.

Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem forholdsvis flate. Rull dem så først i hvetemelet, så i eggene og til slutt i brødsmule- og parmesanblandingen.

Smelt sammen olje og smør i en stekepanne og stek filetene i 2 omganger på litt over medium varme. Vanlige små fileter trenger 8–10 minutter totalt. Bruker du større, trenger de litt lenger tid for å bli gjennomstekt.

Smelt de 50 grammene med smør i en liten kasserolle sammen med de resterende 20 salviebladene. La smøret koke i 1 minutt til bladene er sprø. Hell det smeltede smøret over kyllingfiletene ved servering.

Kyllingsnitsel med salviesmør

Tips: Har jeg tørt fint brød eller loff i brødboksen, kjører jeg det til smuler i food processoren og putter det i fryseren. Smulene er perfekte å bruke til all slags griljering. Og er du innom en innvandrerbutikk, og ser en pose med tørkede brødsmuler – se bilde forholdsvis langt ned i denne saken – kan du kjøpe med det! Veldig kjekt.

10 kommentarer til “Kyllingsnitsel med salviesmør”

 1. Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

 2. Hei på deg!
  Dette ser virkelig godt ut.Må prøves!
  Liker dine oppskrifter,de er ujålete og enkle.
  Liker godt og lage mat. Jobber med mat på et sykhus,
  Så æ blir så innspirert av alle de fine bliggene som ligger ute.Har nettopp vært på kurs på Rå videregående Skole.
  Der ble vi representert 30 retter på 8 timer. Kokkene jobber på kokkelandslaget. Virkelig en flott dag med mye inntrykk og gode smaker. Ha en god mat helg.

 3. Hei Heidi og tusen takk for de hyggelige ordene! Jeg hørte det at kokkelandslaget skal holde inspirasjonskurs for institusjonskokker dette året. Det er kjempebra. Håper du fikk med deg mange gode tips!
  Riktig god mathelg til deg også! Marit

 4. Ser kjempegodt ut! Jeg savner litt grønnsaker til, men er ganske lei gulrøtter, brokkoli og blomkål (som er det som er lettest å få barna til å spise…) Har du noen barnevennlige anbefalinger til denne retten?

 5. Hei Me!
  Det blir jo lett gulrøtter, brokkoli og blomkål som går igjen fordi det er tilgjengelig hele året og at de fleste unger liker det godt.
  Woking eller steking av paprika, squash og sopp er jo et annet godt alternativ, eller kanskje en kålslaw eller kålstuing nå på denne tiden av året.
  Lykke til!
  Marit

 6. Prøvde denne i dag. Den kan absolutt anbefales.
  Det skal sies at vi har egne kyllinger/haner som vi slakter ganske mange av i løpet av året. Det er derfor alltid kjærkomment med variasjonsmuligheter. Urtehage har vi også, så salvie og timian kan jeg hente fersk i sommerhalvåret.
  Retten var bare en smaksbombe av de sjeldne. Fantastisk godt! Jeg laget en enkel tomatsalat ved siden av, med pipeløk og urter. Yummmi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon