17. mai-kake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

17. mai-kake

Hvis du ennå ikke har bestemt deg for hvilken kake du skal lage til 17. mai, får du herved enda et alternativ å velge mellom. Her har jeg tatt utgangspunkt i mitt alltid vellykkede sukkerbrød, men bytter ut halvparten av hvetemelet med malte, skåldede mandler. Sukkerbrødet blir bitte litt mer kompakt og får litt mer smak. Og så har jeg erstattet den tradisjonelle piskede kremen med en kremostglasur.

17. mai-kake

Dette trenger du for å lage en skikkelig 17. mai-kake!
Sukkerbrød med skåldede mandler
5 egg
200 g sukker
100 g skåldede mandler
100 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
4–5 ss appelsinjuice til dynking

Glasur og fyll
250 g romtemperert naturell kremost
125 g romtemperert smør
150 g melis
1–2 ts sitronsaft
ca. 2 dl jordbærsyltetøy

Pynt
½ kurv jordbær
ca. 100 g blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader og smør enten en rundform på 24 cm eller tilsvarende stor kvadratisk form godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis, ca. 5 minutter. Ha mandlene nærmest til mel i en food processor eller bruk en mandelkvern. Bland sammen mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen. Hell røra over i forma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en tynn pinne midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig. Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

Del kaka i to. Legg bunnen på et kakefat og dynk den med juicen. Ha alle ingrediensene til glasuren i en miksebolle og pisk det sammen til det blir helt klumpfritt. Smak og kjenn om det er passe mye sitronsaft i kremen.

Fordel jordbærsyltetøyet over hele bunnen. Legg over lokket og fordel glasuren rundt hele kaka. Del jordbærene i to før du pynter med dem og blåbæra.

17. mai-kake

Denne kaken kan du godt lage ferdig med glasur og det hele dagen før servering. Bærene er det lurt å vente med til serveringsdagen før du legger på.

17. mai-kake

Skikkelig saftig og god!

Ett kommentar til “17. mai-kake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon