Suksesskake i fire lag med sjokoladeglasur på toppen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 20 minutter

Porsjoner: 1

Suksesskake i fire lag med sjokoladeglasur på toppen

Dette blir årets påskekake hos oss! Kan du tenke deg noe bedre: suksesskake i tre lag med herlig sjokoladeglasur og masse påskegodterier på toppen? Nam!

Suksesskake, eller gulkake, vet jeg jo er en stor suksess rundt omkring til veldig mange av dere, og du kan klikke deg inn til min tradisjonelle suksesskake her. Årets påskekakevariant er altså med 4 lag. Tynn mandelbunn, gul krem, ny bunn, mer krem, ny bunn, mre krem, enda en bunn og et lag med gul krem før vi topper det hele med en melkesjokolade- og kremostglasur og et godt utvalg fra vår alles elskede Anthon Berg! Det MÅ jo bli knallgodt!

En mandelbunn, som vi bruker i suksesskake, har jo ikke mel i seg og  er derfor vanskelig å dele opp i fine lag, så istedenfor å steke én høy bunn, steker jeg fire tynne bunner. Du får plass til to og to bunner på et stekebrett og steker på varmluft, så du kan steke alle samtidig.

Her er det bare å finne frem bakeutstyret og bake i vei!

Ingredienser

Kakebunnene
225 g mandler
6 eggehvite(r)
225 g melis

Den gule kremen
120 g smør kjøleskapskaldt
6 eggeplomme(r)
1.25 dl h-melk
125 g sukker
10 g maisenna

Sjokolade- og kremostglasuren
100 g melkesjokolade
75 g smør romtemperert
75 g melis
1 ss kakao
0.25 dl fløte
50 g kremost, naturell

Til pynt
påskeegg

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir. Legg en asjett som har en diameter på 21-22 cm opp ned på bakepapiret og tegn rundt. Tegn to på hvert bakepapir.

Mal mandlene i en matprosessor eller bruk en mandelkvern. Sett det til side. Ha eggehvitene i en helt ren piskebolle og pisk til det begynner å bli hvitt. Så tilsetter du melisen litt etter litt og pisker til du får en blank og glatt marengs. Ha i mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Fordel massen i de fire rundingene du akkurat tegnet opp. Bruk en pallett eller en stekespade til å glatte ut massen etter beste evne.

Stek kakebunnene i 18-20 minutter. De skal begynne å bli gyllenbrune og de skal ha en fast overflate.

Dersom bunnene ble litt hakkete rundt kanten, kan du legge asjetten du akkurat brukte over kakebunnene igjen og skjære til sånn at du får en jevn kant. Det er lettest å gjøre mens bunnene fremdeles er varme og ligger på stekebrettet. La de ligge i ro til avkøling.

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Ta smøret til den gule kremen ut av kjøleskapet og del den i små terninger. Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Ha kremen gjennom en sil, for å forsikre deg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper.

Legg en av kakebunnene på et serveringsfat og fordel ¼ av den gule kremen utover. Det kan være at du nå tenker at dette blir et veldig tynt lag – det tenkte jeg første gang jeg lagde kaken – men det blir en perfekt mengde når vi får alle lagene oppå hverandre.

Gjenta med resten av lagene. Sett gjerne kaken i fryseboksen i 30 minnutter mens du lager sjokoladeglasuren. Den er lettere å fordele utover når den gule kremen er stiv.

Smelt sjokoladen til sjokoladeglasuren og sett den til side. Ha det romtempererte smøret i mikseren sammen med melisen og pisk til det blir luftig og ganske så lyst i fargen. Sikt inn kakaoen og pisk den inn før du tilslutt har i kremfløten, kremosten og den smeltede sjokoladen og pisker det inn.

Fordel glasuren over kaken før du pynter med ulike påskeegg!

God fornøyelse!

2 kommentarer til “Suksesskake i fire lag med sjokoladeglasur på toppen”

  1. Den såg veldig god ut:) tror du jeg kan ta sjokoladenkremen inni istedet? Og heller ha bare gult på toppen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon