Pavlovaring med bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pavlovaring med bringebær

Jeg elsker å lage og å servere pavlova formet som er ring! Det er så herlig lekkert! Og så godt! Det er allerede to pavlovaringer her på bloggen; én med vaniljekrem og bær, og én vintervariant med kirsebærkompott, salte mandler og rosmarinkvister!

Dagens variant er fylt opp med bringebær i mange farger! Og vaniljekrem, selvfølgelig.

Oppskrift på pavlova i ring med vaniljekrem og bær

Pavlovaen
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts eplesidereddik

Vaniljekrem
4 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
100 g sukker
30 g maisenna
2 dl kremfløte

Pynt
600 g bringebær – her bruker jeg røde, gule og blå
et lite dryss melis

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på papiret.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å bli hvitt. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk til du har fått en blank og fin marengs. Ha i eddiken og pisk den kjapt inn.

Fordel marengsen over sirkelen du tegnet. Flat den ut på toppen med en skje.

Sett stekebrettet i stekeovnen. Stek i 1 time. Skru så av varmen, men la stekeovnsdøra være lukket helt til stekeovnen er helt kald. Du kan gjerne gjøre dette på ettermiddagen/kvelden og la kaken stå inne i stekeovnen til neste morgen.

Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken og gi den et oppkok. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og maisennamelet og evt. vaniljesukker i en bolle.

Hell den kokende melken i eggeblandingen mens du rører det sammen. Slå det tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen. Rør hele tiden mens du varmer vaniljekremen. La den koke i 30-40 sekunder. Hell den over i en bolle og dekk den med plastfolie helt ned til vaniljekremen med en gang. Sett den til avkjøling. Sette den så i kjøleskapet.

Pisk kremfløten og rør den inn i vaniljekremen. Fordel vaniljekremen på pavlovaen og plasser bærene rundt om. Dryss over litt melis.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon