Ukemeny for uke 23
Det er muligens et tegn på at jeg begynner å bli skikkelig gammel det at jeg føler det er søndag nesten hele tiden. Ikke fordi at jeg bare sitter og later meg, men fordi det er på søndagene jeg bruker å lage ukemenyene for kommende uke. (Selv om jeg til stadighet har planer om å gjøre dem ferdig uka før og så bare poste dem på søndagene). Og det bruker jo å være de eldre som sier «Oi, som tiden flyr!»
Ukemeny blir det altså denne uka også. Jeg håper du finner flere favoritter!
Riktig god uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 3. juni – Pastasalat med spekeskinke
Det er helt umulig å ha oversikt over hvor mange ganger pastaen har velsignet familien med sitt nærvær og gitt oss herskapelig middag på noen få minutter.
Tirsdag 4. juni – Makrell med indiske smaker
Grillet makrell er den ultimate sommersmaken. Her serverer jeg den krydret med spisskummen og ingefær, og med raita til. Raita er indernes varsjon av tzatziki. Veldig godt!
Onsdag 5. juni – Stekt kylling med bønnesalat
Det trengs ingen poteter eller pasta til middagen når du bruker både kikerter og bønner som jeg gjør til denne stekte kyllingen. Når den i tillegg blir krydret med en god porsjon hvitløk, vet jeg at et godt måltid er nært forestående!
Torsdag 6. juni – Tunfisksalat med kokte egg
En god tunfisksalat funker like godt til middag som lunsj. Her serverer jeg kokte egg og tyske rugbrød til!
Fredag 7. juni – Grillet entrecôte med aspargeskrem
Det beste entrecôtekjøttet er det som har en god og jevn fettmarmorering gjennom hele kjøttet. Er du redd for fettet, skjærer du det bort etter steking eller grilling, ikke før du setter i gang. Får det være med på stekingen, får det nemlig også gitt fra seg gode smaker til resten av kjøttet.
Lørdag 8. juni – Dampede blåskjell med chili
Ferske, nydampede blåskjell er utrolig godt. Jeg er jo superfornøyd når jeg kan spise med fingrene mens jeg slurper i meg av godsakene. Her damper jeg blåskjellene i kokosmelk og tilsetter nok chili til at det river litt i halsen. Server dem gjerne med pommes frites til.
Søndag 9. juni – Koteletter med asparges og rosenkål
Har du en stekepanne du kan sette i stekeovnen, er det ikke store oppvasken du får etter kokkeleringen. Jeg har jo en aldeles stor svakhet for middager som gir liten oppvask – og som smaker godt – vel og merke!
Kjempegod og lettvint bringebærsuffle!
God uke til deg!