Ukemeny for uke 23

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 23

Det er muligens et tegn på at jeg begynner å bli skikkelig gammel det at jeg føler det er søndag nesten hele tiden. Ikke fordi at jeg bare sitter og later meg, men fordi det er på søndagene jeg bruker å lage ukemenyene for kommende uke. (Selv om jeg til stadighet har planer om å gjøre dem ferdig uka før og så bare poste dem på søndagene). Og det bruker jo å være de eldre som sier «Oi, som tiden flyr!»

Ukemeny blir det altså denne uka også. Jeg håper du finner flere favoritter!

Riktig god uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 23

 

Mandag 3. juni – Pastasalat med spekeskinke

Det er helt umulig å ha oversikt over hvor mange ganger pastaen har velsignet familien med sitt nærvær og gitt oss herskapelig middag på noen få minutter.

Ukemeny for uke 23

 

Tirsdag 4. juni – Makrell med indiske smaker

Grillet makrell er den ultimate sommersmaken. Her serverer jeg den krydret med spisskummen og ingefær, og med raita til. Raita er indernes varsjon av tzatziki. Veldig godt!

Ukemeny for uke 23

 

 Onsdag 5. juni – Stekt kylling med bønnesalat

Det trengs ingen poteter eller pasta til middagen når du bruker både kikerter og bønner som jeg gjør til denne stekte kyllingen. Når den i tillegg blir krydret med en god porsjon hvitløk, vet jeg at et godt måltid er nært forestående!

Ukemeny for uke 23

 

Torsdag 6. juni – Tunfisksalat med kokte egg

En god tunfisksalat funker like godt til middag som lunsj. Her serverer jeg kokte egg og tyske rugbrød til!

Ukemeny for uke 23

 

Fredag 7. juni – Grillet entrecôte med aspargeskrem

Det beste entrecôtekjøttet er det som har en god og jevn fettmarmorering gjennom hele kjøttet. Er du redd for fettet, skjærer du det bort etter steking eller grilling, ikke før du setter i gang. Får det være med på stekingen, får det nemlig også gitt fra seg gode smaker til resten av kjøttet.

Ukemeny for uke 23

 

Lørdag 8. juni – Dampede blåskjell med chili

Ferske, nydampede blåskjell er utrolig godt. Jeg er jo superfornøyd når jeg kan spise med fingrene mens jeg slurper i meg av godsakene. Her damper jeg blåskjellene i kokosmelk og tilsetter nok chili til at det river litt i halsen. Server dem gjerne med pommes frites til.

Ukemeny for uke 23

 

Søndag 9. juni – Koteletter med asparges og rosenkål

Har du en stekepanne du kan sette i stekeovnen, er det ikke store oppvasken du får etter kokkeleringen. Jeg har jo en aldeles stor svakhet for middager som gir liten oppvask – og som smaker godt – vel og merke!

Ukemeny for uke 23

 

Dessert – Bringebærsufflé

Kjempegod og lettvint bringebærsuffle!

Ukemeny for uke 23

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon