Nye poteter og bløtkokte egg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Nye poteter og bløtkokte egg

Nypoteter smaker så godt i seg selv at de ikke trenger all verdens til reisefølge for å lage et godt måltid. Noen dråper god olivenolje og et lett dryss med Maldonsalt er i grunn alt som skal til. I denne salaten matcher jeg nypotetene med tunfisk fra boks, smilende egg og kapers. Man blir i godt humør av sånt!

Å koke egg uten at de sprekker, kan til tider være litt utfordrende. En fordel når du skal koe dem, er å ha romtempererte egg, noe som jeg sjelden har. De bruker jo å ligge i kjøleskapet og ettersom jeg ikke er den beste planleggeren som finnes, hører det ikke med til hverdagen at jeg tar ut egg dagen før jeg skal koke meg egg til frokost og lunsj. Det er da de gode triksene kommer inn!

Jeg bruker bestandig å legge eggene (som da kommer rett fra kjøleskapet) i kasserollen med kaldt vann og la eggene få bli med på oppkoket. Så koker jeg dem i 3 minutter hvis jeg skal ha et bløtkokt egg og plusser på minutter opp til 7 for å få det helt hardkokt. Disse eggene er kokt i 5 minutter.

Nye poteter og bløtkokte egg

Dette trenger du for å lage nypotetsalat med smilende egg til 4 personer
500 g små nypoteter
salt
4 egg
3 ss olivenolje
1 ss god balsamico eddik
5-6 dråper Worcestershiresaus
4-5 grener timian
3 ts små kapers
1 pk (85 g) tunfisk i olje
1 lite hode hjertesalat
pepper

Vask potetene godt og kok dem møre i godt saltet vann. I en annen kasserolle koker du eggene. Jeg bruker å legge dem i det kalde vannet og så la dem koke i 5 minutter. Da har de fremdeles en litt bløt kjerne midt inni. Hell ut kokevannet til eggene og hell over kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Når potetene er ferdige, heller du dem over i et dørslag og la dem renne av. Hvelv dem tilbake i kasserollen og ha i olivenolje, eddik, Worcestershiresaus, timiangrener, kapers og tunfisken og rist på kasserollen slik at alt blir blandet.

Riv salatbladene i litt mindre biter og ha i. Smak til med salt og pepper. Hell det over i en serveringsbolle. Skrell eggene og del dem i to. Bland dem forsiktig i salaten. Serveres med god brød. For eksempel dette focacciabrødet med nypoteter på toppen. 

 

3 kommentarer til “Nye poteter og bløtkokte egg”

  1. Ikke noe triks å koke egg uten at de sprekker!
    Jeg fikk kjøpt en ‘dings’ noen år tilbake som rett og slett er til å stikke et lite hull i ene enden av egget før det legges i kokende vann. Dingsen/eggeskjeen er formet etter egget og har en liten skarp spiss i ene enden. Veldig kjekk sak som brukes ofte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon