Ukemeny for uke 25
Siste skoleuke før sommerferien trår til er straks i gang. De siste ukene før skoleferien er besandig litt ekstra travle. Det er mye som skal skje både på dagtid og kveldstid før ferien starter selv om jeg nå ikke skal ha ferie alle de 8 ukene som ungene har fri fra skolen.
I tillegg til å lage massevis av mat for Klikk.no i sommer, skal jeg bygge meg et nytt matverksted! Alle de årene jeg har skrevet om mat, har jeg nemlig holdt på hjemme på kjøkkenet. Nå har jeg leid meg nye lokaler (som egentlig er veldig gamle) i Rakkestad sentrum, og der skal jeg i løpet av sommeren bygge opp et flunkende nytt kjøkken! Jeg gleder meg VELDIG til å få fotolampene ut av kjøkkenet her hjemme og få kjempefine lokaler!
Sånn ser det ut nå! Ved den turkise veggen kommer kjøkkendelen, skrivebordet mitt skal jeg ha ved vinduet i det midterste bildet, og inn du ser på det tredje bildet, skal jeg ha lager. Følg med på bloggen fremover, så kommer du til å få oppdateringer både på hvordan det går med ombyggingen og om alle de fine, nye tingene som kommer inn på kjøkkenet!
Tilbake til ukemenyen! Som vanlig er det litt av hvert som er å finne her. Forhåpentligvis finner du noe du liker godt du også!
God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 17. juni – Kalkungryte med butterdeigslokk
Butikk-kjøpt butterdeig er utrolig kjekt å bruke når du vil ha den luftige og sprø smaken, men ikke har tid eller ork til å lage din egen pai- eller butterdeig. Her smeller jeg den oppå en kjele full av godsaker.
Tirsdag 18. juni – Kjapp fiskesuppe med kokosmelk
Fiskesuppe blir rett og slett aldri feil! Jeg elsker det! Både de lettvinte variantene, hvor buljong eller fond på glass utgjør kraften, og de litt mer tidkrevende variantene hvor en god hjemmelagd kraft utgjør basen. Tirsdagssuppa tilhører kategori 1.
Onsdag 19. juni – Grove pannekaker med cashewnøtter og blåbærsyltetøy
Det er Herr Timian som er den store pannekakemesteren her i huset. Her er hans variant på grove pannekaker.
Torsdag 20. juni – SUpergod curry med kjøtt og ris
Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Det er lurt å lese gjennom alt før du begynner.
Fredag 21. juni – Tex-Mex med kylling og chorizo
Vi feirer sommerferien med en skikkelig tex-mexpanne!
Lørdag 22. juni – Salade Niçoise
Dette er en salat med karakteristiske franske smaker som oser av duftende varm sommer!
Søndag 23. juni – Grillet kveite med linser og cherrytomater
Dette er superduper godt, folken! Intet annet å si!
Jeg kommer aldri til å bli lei gulrotkake! Så smakfult og saftig! Helt umulig å ikke elske.
God uke til deg!
En drøm i oppfyllelse. Lykke til med prosjektet. 🙂
Tusen takk, Tove! Jeg gleder meg stort 🙂