Masse deilig fisk på grillen!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Masse deilig fisk på grillen!

Har du planer om å legge fisk på gillen i løpet av sommeren, kan det være kjekt å ta med seg rådene fra superkokken Jostein Medhus, som han kom med da Sjømatrådet inviterte til grillfest på takterrassen til The Thief på Aker brygge her om dagen.

Masse deilig fisk på grillen!

1. Husk å ta fisken ut fra kjøleskapet i så god tid før du setter igang med grillingen at fisken rekker å bli romtemperert.

2. Det kan være lurt å grille fiskestykker med skinnet på. Skrap det i tilfellet godt først.

3. Det er best å grille fisk (og kjøtt for den del) uten marinade som inneholder sukker. Sukkeret blir veldig fort brent, som regel lenge før fisken er ferdig grillet.

4. Bruk gjerne aluminiumsfolie når du griller fisk. Brett den firedobbelt og pensle den med nøytral olje før du legger på fisken.

Masse deilig fisk på grillen!

Vi fikk eksempel på pent pyntet sommerbord.

Masse deilig fisk på grillen!

Da jeg vokste opp på Inderøya, var vi hver eneste sensommer ute i fjorden og heklet sild. Det er det det heter når vi fisker sild med et snøre fullt av kroker. Vi spiste bestandig massevis av sild og jeg elsket det! Den stekte varianten, vel og merke! Så har jeg nesten ikke smakt sild etter det. Og det har ikke fristet meg heller. Vet ikke hvorfor, for jeg ble slått tilbake til barndommens somre av disse supergode grillede sildene.

Masse deilig fisk på grillen!

Dette er matjesild. Matjesild er sild som er fisket opp før den har gytt, såkaldt jomfrusild. Den er veldig fet, så den blir fryst ned så snart den er ferdig filetert. Du finner med andre ord matjesilden i frysedisken i velassorterte dagligvarebutikker.

Masse deilig fisk på grillen!

Makrellen er også helt super å legge på grillen. Her har Jostein fylt den med sitronskiver og fersk timian. Noen av makrellene surret han med hyssing, som dette, mens andre la han i grillrister. Resultatet ble i grunn det samme. Dette er skikkelig sommermat, spør du meg!

Det er en god idé å grille noen halve sitroner sammen med fisken også. Så kan alle skivse akkurat så mye sitron over den ferdige fisken som de ønsker. Pene å se på, er de også.

Masse deilig fisk på grillen!

Disse kveitefiletene fikk bare skrapt spinnet før de ble lagt over en glohet grill. Pesto og spekeskinke ble fordelt over etter ferdig grilling.

God grillsommer!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon