Lakseburger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Lakseburger

En skikkelig saftig fiskeburger er herlig snaddermat! Og når middagen skal gå unna i rekordfart hjemme hos oss, blir ofte fiskekaker – kjøpt ferdig i butikken – enten plassert på en brødskive eller på hamburgerbrød.

Klikk deg inn her for å komme til oppskrift på hjemmelagde fiskekaker!

I denne versjonen hakker jeg bare opp fisken for hånd og rører den sammen med resten av ingrediensene. Det betyr at det ikke er veldig mye som bilder fiskeburgerne sammen, men så lenge som du er litt forsiktig når du steker dem, holder de seg sammen og blir skikkelig saftige og gode.

Ingredienser

Lakseburgerene
600 g laksefilet uten skinn og bein
1.5 ts salt
nykvernet pepper
2 vårløk
2 ts mangochutney
1 egg
1 ss potetmel eller maisenna
nøytral olje til steking

Dressingen
1 dl rømme
1 ts grov sennep
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
hamburgerbrød
salat

Slik gjør du

Halvparten av fisken hakker jeg forholdsvis grovt, i terninger på ca. ½ x ½ cm, mens den andre halvparten finhakker jeg helt. Vil du gjøre dette kjappere, kan du kjøre det sammen i en matprosessor og lage det som vanlige fiskekaker. Da følger du denne lenken for å få riktig fremgangsmåte!

Ha i saltet og arbeid det inn med litt kraftige bevegelser. Ha i pepperen. Finhakk vårløken og arbeid inn både den, mangochutneyen, egget og potetmelet.

Væt håndflaten med kaldt vann og del fiskemassen i fire like store deler. Klapp dem til burgere.

Varm oljen i en panne og stek burgerne på litt over medium varme i ca. 4 minutter på hver side. Vend dem gjerne noen ganger.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og var, opp brødene før servering.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon