Fiskekaker med remulade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskekaker med remulade

Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Så enkelt er det. Heldigvis finnes det etterhvert ganske mange gode fiskekaker å få kjøpt i butikken også, så du kan selvfølgelig bruke det til denne middagen. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, kan jeg slå fast at det er like lett å lage fiskekaker som kjøttboller.

Bruk bestandig fersk fisk i fiskekakene. Når fisken blir fryst, mister den mye av bindeevnen sin, så ønsker du å være sikret faste, fine fiskekaker, går du for den ferske varianten.

Her bruker jeg en blanding av sei og laks. Du kan gjerne bruke bare sei, hvis du heller ønsker det. Sei er en fin fisk å bruke til ulike fiskefarser fordi den har så gode bindeegenskaper. Du kan også bruke torsk, men er du helt nybegynner, ville jeg gått for seien – gjerne i følge med laks, som i denne oppskriften.

Når du først er i prosessen, kan du gjerne lage dobbe porsjon, for så å fryse ned de fiskekakene du ikke bruker. Jeg bruker å fryse dem rå.

Så finn fram food processoren og sett i gang. God middag!

Fiskekaker med remulade

Dette trenger du for å lage fiskekaker med remulade og råstekte poteter til 4 personer

Fiskekaker med sei og laks
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ paprika, jeg brukte oransje
4­­­­–5 grener persille
400 g fersk seifilet
200 g fersk laksefilet
1 ½ ts salt
25 g smør
1–1 ½ dl melk
1 egg
smør og olivenolje til steking

Remulade
15–20 g sylteagurk
2 ss majones
2 ss lettrømme
saft av ¼ sitronsaft
¼ ts salt
nykvernet pepper

Råstekte poteter
800 g kokefaste poteter
6–8 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper

Tilbehør
sylteagurk
revne gulrøtter

Fiskekaker med remulade

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med potetene, de tar lengst tid. Del opp potetene i båter og bland dem med hvitløkfeddene, olje og krydder. Ha det over i en langpanne og stek i 20–25 minutter til potetene er sprø utenpå og myke inni.

Alle råvarene bør være kjøleskapskalde når du setter i gang med fiskekakelagingen.

Ha sjalottløken og hvitløkfeddet i food processor sammen med paprika og persille og kjør knivene rundt til det blir småhakket.

Fjern eventuelle bein fra fiskefiletene før du deler dem i mindre biter og har i food processoren. Start knivene og kjør rundt i 20 sekunder. Ha i saltet og kjør knivene rundt i 20 sekunder til. Del smøret i små terninger og ha i. Kjør knivene rundt i 15–20 sekunder, til alle smørterningene er borte i fiskemassen. Spe med melken mens knivene går. Tilsett 1 dl først. Ha så i egget og se om det er passe med væske. Massen skal kjennes nesten ut som kjøttdeig.

Væt håndflatene med vann og form 4 fiskekaker.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek fiskekakene i 3–4 minutter, på litt over medium varme, på begge sider.

Til remuladen hakker du opp sylteagurken og blander den sammen med resten av ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Fiskekaker med remulade

God middag!

8 kommentarer til “Fiskekaker med remulade”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon