Det er fremdeles piknikstemning over blogginnleggene, men all maten kan selvfølgelig spises samme hvor du befinner deg.

Hvis du har lyst til å ha litt mer sødmesmak fra tomater, er det et veldig bra tips å bake dem en liten stund i stekeovnen. Varmen får fram sødmen i dem og gir dem en rund og god smak. Her smakssetter jeg tomatene samtidig med litt hvitløk og timian. Skikkelig snaddermat.

Se nederst i innlegget for å få link til de andre oppskriftene fra pikniken.

Ovnsbakte tomater og spekemat

Dette trenger du for å lage ovnsbakte tomater
500 g røde cherrytomater
500 g gule cherrytomater
3 fedd hvitløk
noen grener frisk timian
5–6 ss olivenolje
1 ts maldonsalt

Legg tomatene i en ildfast form. Grovhakk hvitløken og ha over sammen med timiangreinene, olivenolje og salt. Bakes midt i ovnen på 200 grader i 20–30 minutter. Når tomatene er helt mye og skinnet begynner å sprekke, er de ferdige.

Ovnsbakte tomater og spekemat

Salt spekepølse og noen skiver god spekeskinke passer aldeles utmerket til de ovnsbakte tomatene. Så fyll opp fatet og kos deg!

Ovnsbakte tomater og spekemat

Dette kan du legge på et spekefat

200 g god spekeskinke i tynne skiver
200 g god spekepølse, for eksempel en italiensk salamipølse.

Ovnsbakte tomater og spekemat

De andre oppskriftene fra pikniken

Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter

Ricottapai med tomat og timian

Ovnsbakte tomater og spekemat

Hvitløksknuter

Bønne- og maissalat

Svart og grønn oliventapenade

Sangria og eplejuice med Farris

Mandelterte med jordbær og bringebær

Limemarinert bær med mascarponekrem

 

Ovnsbakte tomater og spekemat

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *