Ovnsbakte tomater og spekemat
Det er fremdeles piknikstemning over blogginnleggene, men all maten kan selvfølgelig spises samme hvor du befinner deg.
Hvis du har lyst til å ha litt mer sødmesmak fra tomater, er det et veldig bra tips å bake dem en liten stund i stekeovnen. Varmen får fram sødmen i dem og gir dem en rund og god smak. Her smakssetter jeg tomatene samtidig med litt hvitløk og timian. Skikkelig snaddermat.
Se nederst i innlegget for å få link til de andre oppskriftene fra pikniken.
Dette trenger du for å lage ovnsbakte tomater
500 g røde cherrytomater
500 g gule cherrytomater
3 fedd hvitløk
noen grener frisk timian
5–6 ss olivenolje
1 ts maldonsalt
Legg tomatene i en ildfast form. Grovhakk hvitløken og ha over sammen med timiangreinene, olivenolje og salt. Bakes midt i ovnen på 200 grader i 20–30 minutter. Når tomatene er helt mye og skinnet begynner å sprekke, er de ferdige.
Salt spekepølse og noen skiver god spekeskinke passer aldeles utmerket til de ovnsbakte tomatene. Så fyll opp fatet og kos deg!
Dette kan du legge på et spekefat
200 g god spekeskinke i tynne skiver
200 g god spekepølse, for eksempel en italiensk salamipølse.
De andre oppskriftene fra pikniken
Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter
Ricottapai med tomat og timian
Sangria og eplejuice med Farris
Mandelterte med jordbær og bringebær
Limemarinert bær med mascarponekrem
[…] Ovnsbakte tomater og spekemat […]
[…] Ovnsbakte tomater og spekemat […]
[…] Ovnsbakte tomater og spekemat […]
[…] Ovnsbakte tomater og spekemat […]
[…] Ukens godbit […]
[…] Ukens godbit […]
[…] Ukens godbit […]
[…] Ukens godbit […]
[…] Det er mulig jeg bruker litt store ord her nå, men det er jammen ikke langt fra sannheten. Søte bringebær og ganske så sure rips, … 0 […]