Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Forrige uke fikk jeg endelig prøve meg på en skikkelig bakerovn. Du vet, typen som må fyres opp dagen i forveien slik at den får akkurat den varmen som gjør at brødene blir sp fantastisk gode.

Jeg har et vennepar som har akkurat en slik ovn og det var altså her jeg var så heldig å få prøve ut baksten min. Jeg var litt spent på hvordan resultatet skulle bli. Er jo ganske anderledes å skulle steke brødene sine her enn i den vanlige stekeovnen jeg har hjemme.

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Før det kan bakes, må veden og flammene fjernes. Når ovnen har nådd den ønskede temperaturen, har flammene gjort jobben sin. Ola fjerner alle glørne og koster ren stekeovnsbunnen for å gjøre klart til brødene.

Så er det bare å vente en stund. Det er for varmt inne i stekeovnen sånn med en gang.

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Brødene er ferdig hevet og klare til å bli satt inn i bakerovnen. Godt med mel på bakespaden slik at brødene ikke setter seg fast når jeg hvelver dem over og lemper dem inn i ovnen.

Vi ventet faktisk litt for lenge før vi satte inn brødene slik at stekeovnen hadde rukket å bli litt kald (ikke akkurat kald, men litt kaldere enn vi hadde tenkt). Det betydde at brødene ikke nærmest eksploderte når vi satte dem inn, men de hevet fint for det.

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Forholdsvis fornøyd her jeg holder på! Jeg sjekker og konstanterer at det er en fin og hul lyd på brødene før jeg tar dem ut av ovnen.

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Får ikke du superduperlyst på brød når du ser dette bildet?

Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!

Jeg bakte valnøttbrød, oreganobrød og hvitløkbrød.

Oppskriftene kommer!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Idun Industri

13 kommentarer til “Jippi! Jeg har bakt i skikkelig bakerovn!”

 1. Kjempemoro ikkje sant?? Brøda såg herlige ut. Vi lagde oss steinbakarovn ifjor sommar, etter å hatt planer om det i mange år. Den kan ta 25 brød i slengen, so da blir litt på familie og venner også. Vi har den på hytta og eg er kjempeglad i den. Super til pizza, brød og middagar. Det er ei invistering eg ikkje angarar på :)).

  Helsing Mariann

 2. Jeg har en steinovn som er innviet nylig. bruker den til pizza og brød. Men jeg sliter med at brødene blir brent i bunnen. jeg skjønner at steinene er for varme 🙂 jeg steiker ofte brød etter pizza. da feier jeg ut glørne og venter litt. tipper den holder 200 – 250 grader.

  • Hei Atle! Jeg har en pizzaovn hjemme som jeg bruker til pizza. Jeg har fått dreis på å bake rundstykker der, men brødene mine blir ikke helt sånn som jeg vil ha dem ennå. Det er nok litt avhengig av hva slags type ovn du har, men det kan være litt for varmt med 250 grader når du setter inn brødene. Da er steinene veldig varme og varmen rekker ikke å gå helt inn i brødene, slik at de blir gjennomstekte, før de er for brente under. På Biltema har de veldig fine termometer som måler med laser (tror jeg det er). Det kan være en lur investering for å ha kontroll på varmen. Ellers tror jeg det er prøving og feiling som skal til. Lykke til 🙂

 3. Takker Marit:-)
  har vært på jakt etter et slikt termometer som tåler slike temperaturer. det er det som er både vanskeleig men også utfordrende til å finne riktig tidspunkt og temperatur for å få fine brød 🙂

  • Å så herlig med bakerovn, May Tove!
   Bruk et barberblad når du snitter brødene. Det er enklest å gjøre det hvis brødene har hevet i kjøleskapet sånn at du hvelver dem ut fra heveformen direkte fra kjøleskapet. Da er deigen veldig fast og det går greit å snitte. Lykke til!

 4. Hei. Ser på de mange brøa du stekte i vedfyrt ovn. Jeg skal prøve å steke noen brød i vedfyrt ovn .vil gjerne prøvemeg på 10 stk brød men vil da spørredeg om flg. Lagdedu en stor deig og eltet de i passende former – og hvor fikk du disse formene fra. Er det kurver. Hevet du i disse eller la du dem over senere. Håper du kan hjelpe meg med det. Inger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon