Tomatchutney

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatchutney

Nå bugner det over av norske tomater i butikkene. Drivhustomatene mine er ennå ikke ferdige. Diverse kluss med såinga, uttørking og andre tregheter har gjort sitt til at brorparten av tomatene fremdeles er grønne. Det er heldigvis mange av dem, så jeg har forhåntligvis mye godt i vente.

Var du flinkere med såingen enn meg, har du kanskje modne tomater hjemme i hagen. Heldigvis blir denne chutneyen knallgod samme om det er hjemmeavlede eller kjøpte tomater vi snakker om.

Det er to ting som gjør at det er helt perfekt å lage tomatchutney akkurat nå! Det første er jo at det er nå tomatene er på sitt beste. Det andre er at det er jo nå de er på sitt billigste også. Det er det som er så veldig bra hvis man greier å utnytte sesongens råvarer til enhver tid. Sesongens råvarer en bestandig best når den er billigst!

Chutney blir best når den får lov til å modnes på glasset i 2-3 måneder før den spises.

Denne tomatchutneyen er perfekt tilbehør til både kjøtt- og fiskemiddager.

Tomatchutney

Dette trenger du for å lage tomatchutney
½ kg tomater
400 g epler
175 g squash
½ grønn paprika
1 løk
200 g lyst brunt sukker, muscovado
125 g rosiner
1 ts salt
½ ts tørket, malt ingefær
1 ¾ dl epleeddik

Del tomatene i små terninger, skrell eplene og del både dem, squashen og paprikaen også i små terninger. Finhakk løken. Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Brunt muscovadosukker er den myke typen sukker som blir hard som en steinblokk dersom du ikke holder posen helt tett.

La chutneyen småkoke i ca. 45 minutter. Ha den så over i steriliserte glass som egner seg til hermetisering. Legg glassene og syltestrikkene i kokende vann i en kjele og legg dem så over til tørking i stekeovnen på 125 grader. Pass på at du ikke tar på strikkene og åpningen mens du holder på.

Hvis du søler på glasskanten når du fyller dem, tørker du av med papir før du setter på strikk og lokk. Sett glassene på hodet for å sjekke at de er tette og la dem stå slik til avkjøling.

Tomatchutney

Chutneyen bør stå kaldt i 2–3 måneder før den spises. Oppbevart kaldt holder chutneyen seg veldig lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon