Super lunsj!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Super lunsj!

Jeg kjenner at jeg blir ekstra glad når jeg ser ungene plukke ut rester fra gårsdagens middag når de smører skolematen sin. Noen ganger lager jeg ekstra med middag, med neste dags skolemat i beregningen, mens jeg andre dager ikke er flink nok med beregningen og ender opp med rester etter middagen. Samme hvilken årsak det har, er veldig mange middagsrester godt å spise til lunsj dagen.

Denne oppskriften er fra en serien med lettvinte middager som også egner seg til lunsj neste dag, som jeg har lagd for bladet Mamma.

Her er det rester fra gårsdagens potetkake – som er nesten som en potetomelett – som skjæres i kakestykker og pakkes i matboksen sammen med knekkebrød og gulrotstaver.

God lunsj!

Super lunsj!

Dette trenger du for å lage potetkake med knekkebrød og gulrot til lunsj
potetkake – rester far gårsdagens middag – oppskriften står lenger ned på denne siden
grove knekkebrød
smør
gulrøtter i staver

Knekkebrødene er best når de ikke ligger lenge med pålegg på seg, så her i huset bruker vi å sende med smør og en liten kniv i matboksen, så kan ungene smøre selv i spisefriminuttet. Det er greit å pakke inn alle tingene hver for seg slik at alt holder seg friskt.

Super lunsj!

Her er oppskriten på potetkaken!

400 g potet
1 ss hvetemel
1 sjalottløk
2–3 store blad hjertesalat
2 egg
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts olivenolje
1 ts smør

Du trenger en liten stekepanne til potetkaken. Pannen jeg bruker til denne porsjonen, er 22 cm i diameter. Gang oppskriften med 1 ½ dersom du bare har en stor stekepanne. Da blir det mer til neste dags lunsj.

Skrell potetene og riv dem på den grove siden av et rivjern. Ha det i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut all væsken før du har de revne potetene i en bolle og rører det sammen med hvetemelet. Hakk opp vårløken og salatbladene, pisk eggene lett sammen og bland alt. Ikke rør det sammen mer enn nødvendig.

Smelt sammen olje og smør i stekepanna og ha i potetmassen. Stek på medium varme i 5 minutter. La potetkaken gli over på en tallerken før du hvelver den over i stekepanna igjen. Nå skal potetkaken forhåpentligvis ha blitt snudd. Stek den andre siden i 5–6 minutter.

Høres det godt ut med stekte laksefileter, frisk salat og potetkake? Oppskriften på det finner du her!

Ett kommentar til “Super lunsj!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon