Uke 50! Tenk på det. Nå er det jammen ikke mange dagene igjen av dette året.

For mange er det ganske hektiske dager nå de siste ukene før jul, så jeg holder fokuset på gode og lettlagde middagsretter på hverdagene. I helgene kan maten gjerne ta litt lenger tid å lage, men den skal fremdeles være lett å få til. Jeg fortsetter dessuten med mine kjøttfrie mandager. Tenker egentlig ikke særlig mye på det, for hos oss har ofte mandagene være fiskedager allikevel.

Jeg ønsker deg en fin uke. Og husk: Nyt livet og nyt maten!

For å komme til hver enkelt oppskrift, klikker du på den turkise overskriften for hver rett. 

Ukemeny for uke 50

 

Mandag 9. desember – Laks me kokte poteter og agurksalat

Det som er så genialt når du tilbereder fisken på denne måten er at den nesten ordner seg selv. Det eneste du må gjøre er å koke opp vann! Kjekt!

Ukemeny for uke 50

 

Tirsdag 10. desember – Pasta med pesto og chorizo

Elsker enkelt og greit denne maten!

Ukemeny for uke 50

 

Onsdag 11. desember – Marinert kylling med couscous

For meg er denne maten god nok og fin nok til å servere hvilken dag som helst, og kjapp nok til også å servere på travle hverdager.

Ukemeny for uke 50

 

Torsdag 12. desember – Fiskeburger

Lag fiskekakene selv eller kjøp dem ferdig. Fiskekaker i burgerbrød er skikkelig godt, samme hva.

Ukemeny for uke 50

 

Fredag 13. desember – Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker

Har du smakt potetkake noen gang? Det er en morsom vri på potetstappa. Du kan lage stekte potetkaker av revet potet, röstipoteter, men her lager jeg en potetstappe først som jeg så steker i en blanding av smør og olje til den får en gyllenbrun skorpe. Her serverer jeg potetkakene sammen med entrecôte og blåmuggost!

Ukemeny for uke 50

 

Lørdag 14. desember – Deilig suppe med svineknoke

God gammeldags suppe som smaker aldeles strålende også i 2013. Den tar sin tid å lage, men det er ikke så mye jobb med den fordet.

Ukemeny for uke 50

 

Søndag 15. desember – Rådyrsadel med stekte kantareller

Masse god smak i denne viltretten. Her kan du bruke både tørkede kantareller og frosne, forvellede. Og skulle du mangle både den tørkede og den forvellede utgaven, kan du bruke annen sopp som du finner i butikken.

Ukemeny for uke 50

 

Dessert – Ostekake med bær- og gelelokk

Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.

Ukemeny for uke 50

En riktig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *