Ukemeny for uke 50
Uke 50! Tenk på det. Nå er det jammen ikke mange dagene igjen av dette året.
For mange er det ganske hektiske dager nå de siste ukene før jul, så jeg holder fokuset på gode og lettlagde middagsretter på hverdagene. I helgene kan maten gjerne ta litt lenger tid å lage, men den skal fremdeles være lett å få til. Jeg fortsetter dessuten med mine kjøttfrie mandager. Tenker egentlig ikke særlig mye på det, for hos oss har ofte mandagene være fiskedager allikevel.
Jeg ønsker deg en fin uke. Og husk: Nyt livet og nyt maten!
For å komme til hver enkelt oppskrift, klikker du på den turkise overskriften for hver rett.
Mandag 9. desember – Laks me kokte poteter og agurksalat
Det som er så genialt når du tilbereder fisken på denne måten er at den nesten ordner seg selv. Det eneste du må gjøre er å koke opp vann! Kjekt!
Tirsdag 10. desember – Pasta med pesto og chorizo
Elsker enkelt og greit denne maten!
Onsdag 11. desember – Marinert kylling med couscous
For meg er denne maten god nok og fin nok til å servere hvilken dag som helst, og kjapp nok til også å servere på travle hverdager.
Torsdag 12. desember – Fiskeburger
Lag fiskekakene selv eller kjøp dem ferdig. Fiskekaker i burgerbrød er skikkelig godt, samme hva.
Fredag 13. desember – Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker
Har du smakt potetkake noen gang? Det er en morsom vri på potetstappa. Du kan lage stekte potetkaker av revet potet, röstipoteter, men her lager jeg en potetstappe først som jeg så steker i en blanding av smør og olje til den får en gyllenbrun skorpe. Her serverer jeg potetkakene sammen med entrecôte og blåmuggost!
Lørdag 14. desember – Deilig suppe med svineknoke
God gammeldags suppe som smaker aldeles strålende også i 2013. Den tar sin tid å lage, men det er ikke så mye jobb med den fordet.
Søndag 15. desember – Rådyrsadel med stekte kantareller
Masse god smak i denne viltretten. Her kan du bruke både tørkede kantareller og frosne, forvellede. Og skulle du mangle både den tørkede og den forvellede utgaven, kan du bruke annen sopp som du finner i butikken.
Dessert – Ostekake med bær- og gelelokk
Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.
En riktig god uke til deg!