Ukemeny for uke 51
Det er siste innspurt for de fleste av oss nå. Jeg har noen få julegaver igjen å kjøpe. Ellers er det pepperkakehus og -pick up og litt (!) vasking som står på planen denne uka. De siste årene har jeg rett og slett vært flinkere til ikke å vaske og styre like mye som jeg gjorde. Jeg har konkludert med at det for meg er bedre med litt støv i hjørnene enn en utslitt dame liggende langflat i sofaen gjennom hele jula.
Denne uka gleder jeg meg til fredag kveld. Siste skoledag bruker vi bestandig å ha naboene våre på kveldsmat, og det er utrolig koselig. Alle tar med litt mat pålegg hver, så baker jeg noen brød og rundstykker. Det er absolutt en tradisjon til etterfølgelse. Det fine med å fordele litt på arbeidsoppgavene, er jo at det blir helt overkommelig for alle.
Jeg håper du får en fin førjulsuke! Og husk: Det er godt å ta sette rompa litt på stolen og ta en berlinerkrans og en kopp. Så nyt livet og nyt maten!
Du kommer til oppskriftene for hver middag ved å klikke på den turkise overskirften.
Mandag 16. desember – Torsk med guacamole og ovnsstekte grønnsaker
Perfekt mandagsmiddag! Torskefileter fra fryseren og grønnsaker fra kjøleskapet. God middag!
Tirsdag 17. desember – Pizza på noen få minutter
Når sulten er stor og tiden knapp, er det kjekt å ha noen gode kort i ermet. Tortillalefser funker strålende som pizzabunner, og nå er det faktisk mulig å kjøpe tortillalefser som er ekstra tykke slik at de passer enda bedre som kjappe pizzabunner.
Onsdag 18. desember – Gresskarsuppe med yoghurt
Dette er godt, folkens! Skikkelig, skikkelig godt. Og velgjørende for hele kroppen. Det er jeg helt sikker på.
Har du ikke Lindahsl russiske yoghurt, kan du bruke creme fraiche istedenfor. Vanlig yoghurt sprekker under koking.
Torsdag 19. desember – Kjøttboller med tomatsaus og spagetti
Kanskje denne torsdagen er den perfekte for å sjekke hvem som får et nuss hvis hele familien spiser fra samme fat og uten gaffel. Her gjelder det å komme i riktig stemning til vi skal se Disney’s julshistorier på julaften.
Fredag 20. desember – Langstekt hvitløkkylling
Fredag spiser vi ofte senere middag enn de andre hverdagene. Da passer det helt fint med langstekt kylling.
Lørdag 21. desember – Hjemmelagd sushi
Sushi er godt om man har julestemning eller ikke. Det spiller overhode ingen rolle!
Søndag 22. desember – Fylt ribberull med poteter og hvitløksmajones
Bare for å jobbe opp ribbemagen til selve julefeiringen, kan du jo lage denne fantastiske fylte ribberullen. Her er det bare å invitere inn venner på førjulsfest!
Dessert – Hjemmelagde marshmallows
Det å lage sine egne marshmallows er skikkelig enkelt og resultatet gjør at de forsvinner veldig enkelt fra fatet også! Det eneste som kreves for å lage disse, er en ganske stor og kraftig miksmaster, for det blir en stor masse. Er mikseren din forholdsvis liten, halverer du oppskriften og lager 25 biter i stedet for oppskriftens 49.
God adventsuke til deg!