Ukemeny for uke 41
I helgen fikk jeg endelig tatt opp siste rester av grønnsaker som har stått ute i grønnsakshagen! Det henger fremdeles ganske mange tomater i drivhuset, så jeg håper det ikke blir så mye kaldere på noen uker ennå.
Jeg har noen store favoritter i denne ukemenyen! Både kyllingsuppa og torsken med grønnsaker og guacamole er ofte å se på middagsbordet vårt! Og så langstekt lammekjøtt da! Å, det er så godt!
Håper du finner mamge oppskrifter du har lyst til å benytte deg av også! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 7. oktober – Laksegrateng med chilipaste
Fiskegrateng med en liten vri!
Tirsdag 8. oktober – Plukk og miks-salat
Dette er en topp måte å lage salaten på, når noen liker det ene og andre liker det andre. Den gir meg dessuten litt tapasfølelse, og jeg elsker tapas!
Onsdag 9. oktober – Komler med salt kjøtt, vossakorv og kålrabi
Dette er definitivt ikke middagen du smeller sammen på 10 minutter, Men, det tar faktisk mindre tid enn man kanskje tenker. Du må huske på å legge det salte kjøtter i kaldt vann dagen før middagen skal lages!
God middag!
Torsdag 10. oktober – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole
Det er like morsomt hver gang vi lager denne middagen på kurs jeg har, for ALLE bare elsker denne middagen!
Fredag 11. oktober – Kyllingsuppe med sopp og grønnsaker (sponset link)
Å! Jeg elsker denne suppen! Dette er, etter min mening, en perfekt høstsuppe full av kantareller, gulrot, løk og persillerot i tillegg til kylling!
Lørdag 12. oktober – Chicago pan pizza
Det er lett nostalgiske følelser når jeg spiser Chicago pan pizza! I tillegg til at det er masse ost oppå pizzaen, er det også ost i deigkanten rundt pizzaen. Skikkelig snadder!
Søndag 13. oktober – Langstekt lammebog
Når kjøttet nesten smelter på tunga, ja, da er det bare å lene seg tilbake å nyte middagen!
Her bruker jeg en lammebog som jeg kangsteker i 4 timer. Vil du mette noen flere mennesker, kan du bruke et lammelår istedenfor.
Jeg jukser litt og bruker ferdig butterdeig til denne paien, og det betyr at det blir en riktig så fort gjort pærepai å lage! Og den er veldig fort gjort å spise opp! Ha ha ha!
Ukens gjærbakst – Frokostrundstykker
Deigen til disse frokostrundstykkene lager du i sin helhet kvelden før. Ja, du triller dem til og med ut, så står de klare på stekebrettet til du står opp på morgenen.
En god uke til deg!