Tørkede klementiner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tørkede klementiner

Har du lyst til å lage disse lekre, tørkede klementinskivene til jul? De bruker litt lang tid på å bli ferdige, men det er ikke all verdens til jobb du må gjøre.

Jeg vil si at disse er perfekte å bruke til både julepynt og pynt på kaker og annen julemat i tillegg til at de kan spises opp. Ha dem naturell, som på bildet, eller dypp dem i smeltet sjokolade.

Tørkede klementiner

Dette trenger du for å lage tørkede klementiner
6 klementiner
150 g melis
1 ½ dl vann
1 kanelstang
5 nellikspiker
2 stjerneanis
3 ss sukker

Sjokoladeglasur
150 g mørk sjokolade
1 ½ dl krem- eller matfløte

Skal koke i 20 minutter og avkjøles over natta.

Tørkes deretter på 120 grader i ca. 1 time.

Romtørkes til slutt i 1–2 dager.

Skrubb skallet på klementinene godt og skjær dem opp i ½ cm tykke skiver. Kok opp vann og melis og ha i resten av ingrediensene, unntatt sukkeret, når vannet har kokt opp. Legg på et tett lokk og la det syde, det vil si at det akkurat skal ligge på kokepunktet, i 20 minutter. Ta det av plata og la det avkjøles over natta.

Dagen etter heller du alt over i et dørslag og lar klementinene renne av. Fordel skivene på en bakepapirkledd stekeplate og tørk dem midt i ovnen i ca. 1 time på 120 grader. Vend skivene etter 30 minutter.

Når klementinskivene har blitt så kalde at du greier å ta i dem, dypper du dem i sukker. Legg dem tilbake på stekebrettet og la dem ligge der til videre tørking i romtemperatur i 1–2 dager, eller i stekeovnen på 50 grader i 5-6 timer. Deretter kan du ha dem over i en tett kakeboks.

Vil du lage klementinstrimler dyppet i sjokolade, deler du dem i strimler på ca. ½ cm i stedet for å dyppe dem i sukker, før du legger dem til videre tørking.

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller vannbad. Å smelte sjokolade i vannbad betyr at du finner deg en glass- eller metallbolle og en kasserolle som er så stor at bollen ikke ramler oppi. Kok opp litt vann i kasserollen, sett bollen med sjokoladen oppi kasserollen og rør til sjokoladen har smeltet. Bollen må ikke nå ned til det kokende vannet.

Har du mikrobølgeovn, kan du lett smelte sjokoladen der. Bruk middels varme sånn at du ikke brenner sjokoladen. Rør ut slik at det ikke er noen klumper i sjokoladen. Hell i fløten og rør rundt. Dypp klemtinstengene eller skivene oppi sjokoladen.

Legg bitene på en bakerist sånn at sjokoladen får rennt skikkelig av og bitene tørket ordentlig før du legger dem over i en tett plastboks.

4 kommentarer til “Tørkede klementiner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon